NHL: Rangers voittaa Jetsin


New York Rangers-Winnipeg Jets

New York Rangers pelasi lauantaina yhden kauden parhaista otteluistaan, kun se voitti Vancouverin. Seuraava työmaa on kotitilastojen kaunistaminen Winnipegiä vastaan. Jets on Canucksin tavoin vakea voitettava.

Vierasjoukkue tulee otteluun lisäksi varmasti motivoituneena, sillä Philadelphia-tappion esitys ei ollut oikein mistään kotoisin. Jets oli aivan liikaa puolustuskannalla, vaikka se oli tappiolla jo ensimmäisestä minuutista lähtien.

Rangersin materiaalin leveys alkaa näkyä, sillä muun muassa Carl Hagelinin ja Mats Zuccarellon tehojen ansiosta joukkueen maalijyvä on löytynyt. Edellämainittu kaksikko on Rangersin rosterin leveyden ilmentymä. Pelaajien taitotaso riittää ylempiin ketjuihin ja ylivoimaan, mutta myös +/- -tilaston pysymiseen plussalla. Norjalainen Zuccarello on tehnyt viidessä viime ottelussaan viisi pistettä.

New Yorkin joukkue on terve, ja nippu on kenties viimein valmis jatkamaan hyviä esityksiään ja lunastamaan alkukauden odotuksiaan. Rangers saa luottoa kertoimella 1,90.

Los Angeles Kings-St Louis Blues

St. Louisin tavoin Lännen kärkipaikoista kilpaileva San Jose katkaisi Bluesin viiden ottelun voittoputken perjantaina. Tämäkin etappi St. Louisin länsirannikon kiertueella on kaikkea muuta kuin helppo, sillä myös Los Angeles Kings kuuluu sarjan huippujoukkueisiin.

Kings on kuitenkin hyvä kohdata juuri nyt. Los Angeles on hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan ja voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden.

Kingsin maalihanat ovat taas tukossa. Maalivahti Ben Scrivensin ja puolustajien ansiosta Kings päästää edelleen vähiten maaleja Lännessä, mutta tehtyjen maalien määrässä Los Angeles on selvästi esimerkiksi juuri St. Louisia jäljessä. Kingsillä on kuitenkin kaikki aseet löytää maalijyvänsä uudelleen, sillä sen kärkiketjut tekevät hartiavoimin töitä. Sentterit Anze Kopitar ja Mike Richards hoitavat työnsä uskomattomalla pieteetillä myös puolustuspäässä.

Bluesin Alexander Steenin huippuvire jatkuu jatkumistaan. Steen on tehnyt peräti 20 maalia 25 ottelussaan. Lisäksi toista NHL-kauttaan pelaavat nuoret Vladimir Tarasenko ja Jaden Schwartz ovat iso osa kovatasoista hyökkäystä.

Joukkueet pelasivat erittäin tasaisen pudotuspelisarjan viime keväänä. Tänäänkään joukkueiden ero ei tule muodostumaan suureksi. Tasapeli varsinaisella peliajalla on erittäin mahdollinen, mutta Kingsin paluulle voittojen tielle on annettu varsin pelikelpoinen kerroin 2,50.

Pelivihje: New York Rangers voittaa, 1,90.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!