NHL: Rangersille selvä voitto Montrealista


New York Rangers 1.92 Montreal Canadiens 3.55

Montrealin on pakko käytävä ryöstöretkellä Isossa Omenassa, tai vaarassa on sarjan päättyminen jo sunnuntaina. Canadiens aloitti sarjan kahdella kotitappiolla, ja kerroin sen jatkoonmenolle on noussut jo 7,00:aan. Tästä tilanteesta noustaan vain harvoin, joskin Anaheim Ducks onnistui tempussa juuri edellisellä kierroksella.

Dustin Tokarski paikkaa jälleen Carey Pricea tolppien välissä. Hän pelasi hyvin pettymykseen päättyneessä pudotuspelidebyytissään ja haluaa jatkaa samalla linjalla. Ongelmaksi ovat kuitenkin osoittautumassa Henrik Lundqvistin loisto-otteet kentät toisessa päässä. Tällä hetkellä ruotsalainen on niin dominoiva, että hän tuntuu jo pääsevän Canadiens-hyökkääjien pään sisään. Montrealin kärkiketjut joutuvat pelamaaan paljon Ryan McDonaghia ja Dan Girardia vastaan, mikä toimii selvästi Rangersin eduksi. Erityisesti McDonagh tekee pieniä asioita tasokkaasti. Lisäksi McDonagh on tässä sarjassa parantanut myös hyökkäystehojaan, jotka eivät ole jääaikaan nähden olleet kovin erikoiset.

Kummankin joukkueen sairastuvalta kuuluu hyvää kenttäpelaajien osalta. Energinen hyökkääjä Alex Galchenyuk palasi viimein maanantaina Habsin kokoonpanoon. Tulosta lukuunottamatta hänen iltansa meni hienosti.  Montreal-hyökkäys kaipaakin juuri eloisuutta, jota Galchenyukilla riittää. Canadiens laukoo hyvin siniviivan tuntumasta (P.K. Subban kirjautti yhdeksän laukausta maanantaina), mutta nopeisiin hyökkäyksiin Habs ei tunnu pääsevän.

New York saattaa saada takaisin riveihinsä Derick Brassardin, joka joutui jättämään sarjan ensimmäisen ottelun kesken. Brassardin paluu on hieno asia ennen kaikkea joukkuehengen kannalta. Lisäksi Brassardin paluu täydentää jälleen ketjun, joka on onnistunut iskemään joitakin ratkaisevia maaleja.

Näissä pudotuspeleissä voittajan veikkaaminen on osoittautunut hankalaksi. Tällä hetkellä kaikki menee kuitenkin Rangersin suunnitelmien mukaan. En usko tilanteen muuttuvan, ellei New Yorkin keskittyminen herpaannu.

Pelivihje: New York Rangers (-1,5) voittaa, 2,65.