NHL: Rangersin tuskainen kiertue jatkuu Washingtonissa


NHL:n otteluohjelman laatijat eivät olleet kiltillä tuulella, kun New York Rangersille iskettiin lähes kuukauden mittainen vieraskiertue heti sarjan alkuun. Viiden ottelun lännen kiertue tuotti vain kaksi pistettä.

Viime kaudella Rangers pudotti Washington Capitalsin pudotuspeleistä viihdyttävän sarjan päätteeksi. Nyt se vaikuttaa kuitenkin kovin kaukaiselta. Rangers on päästänyt tällä kaudella jo 25 maalia. Rick Nashin poissaolo aivotärähdyksen oireiden vuoksi ei helpota asioita, mutta vielä kovempi isku on tähtimaalivahti Henrik Lundqvistin huono vire.

Brad Richards on tehnyt Rangersin yhdeksästä maalista neljä. Richards on saanut paljon kritiikkiä aikanaan Broadwaylla, mutta Alain Vigneaultin pelitapaan sentterin pelityyli tuntuu sopivan. Erikoistilanteet pelastivat Washingtonin maanantain voitokkaassa Edmonton-ottelussa, mutta muuten esitys oli tukkoinen. Jo nyt näyttää siltä, että esitykset kotona ratkaisevat Capitalsin kohtalon. Tänään Caps pelaa kotona ja kykenee voittamaan itseluottamuksen puutteesta kärsivän Rangersin. Kerroin on 2,10.

Moni ihmetteli, kun Anaheim Ducks hävisi kauden avausottelunsa 1-6. Se tappio on unohtunut nopeasti, sillä sittemmin Ducks on voittanut neljä ottelua peräkkäin.

Myös Calgary Flames on ollut positiivinen yllätys jopa seuran omille faneille, ja joukkue seilaakin Läntisen konferenssin kärkisijoilla. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli sujuu, joten luvassa on mielenkiintoinen ottelu. Kumpikin joukkue pystyy sekä kuljettamaan keskialueen yli että lyömään kiekkoa päätyyn tilanteen mukaan. Flames niittää eniten menestystä nopeilla hyökkäyksillä, ja kanadalaisten nopeus riittää Ducksin puolustuksen haastamiseen.

Anaheim on hyvässä iskussa siitäkin huolimatta, että se on tilastojen valossa liigan huonoin joukkue sekä ali- että ylivoimalla. Jos erikoistilanteet alkavat sujua, Ducksista tulee paha rasti kenelle tahansa. Calgarylla on mielestäni omat mahdollisuutensa, ja kun jatkoajan sisältävä kerroin joukkueen voitolle on peräti 2,60, Flames ansaitsee pelin.

Paras veto: Washington Capitals voittaa, 2,10.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!