NHL: Red Wings menee ottelusarjassa johtoon


Detroit näytti lauantaina, että sillä on eväitä Chicagon haastamiseen. Red Wings voitti 4-1 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 1-1.

Blackhawksille ottelu oli kylmä suihku. Ottelu oli vasta toinen kerta tällä kaudella, kun Hawks häviää vähintään kolmella maalilla. Ensi yön kohtaaminen käydään Detroitissa, mikä antaa Red Wingsille loistavan mahdollisuuden mennä sarjassa johtoon. Lisäksi Chicago on ensimmäistä kertaa tällä kaudella toden teolla paineen alaisena. Mikään muu joukkue ei ole pitänyt Blackhawksin hyökkäystä kurissa yhtä hyvin kuin Detroit toisessa ottelussa.

Henrik Zetterberg on ollut loistovireessä runkosarjan viimeisistä viikoista asti, eikä loppua näy. Detroitin kapteeni johtaa joukkojaan edestä; viidessä viime ottelussa ruotsalainen on nakuttanut yhdeksän pistettä.

Kaksi maalia kolmessa viime ottelussa tehneen Valtteri Filppulan itseluottamus on nousussa. Hän on hyvä haku maalintekijäksi kertoimella 4,50. Chicagon Jonathan Toews on ollut todellisissa ongelmissa, kun hän on kohdannut Zetterbergin ketjun. Toews ei ole vielä tehnyt maalia pudotuspeleissä, mutta toisaalta olisi hänelle tyypillistä, jos maali syntyisi keskellä vaikeita aikoja. Kuiva kausi on nostanut Toewsin maalikertoimen jo 3,75:een. Aiemmin näissä pudotuspeleissä se oli 2,75.

Kertoimien valossa Chicago on edelleen suosikki kertoimella 2,30. Se on myös perusteltua, sillä Blackhawks on ollut hyvä vierasjoukkue. En voi kuitenkaan olla toteamatta, että Detroitin kerroin 2,85 on erinomainen. Red Wings oli selvästi parempi edellisessä ottelussa, ja sarja sai aivan uuden käänteen. Peleihin Red Wingsin voitto mahdollinen jatkoaika mukaanlukien.

Paras veto: Detroit Red Wings voittaa, 2,10 (sisältää mahdollisen jatkoajan)

Lyö vetoa NHL:stä täällä!