NHL: Sabres kukistaa Hurricanesin


Buffalolla on mahdollisuus jatkaa pistepotin kartuttamista Carolina Hurricanesia vastaan. Canes kuuluu alkukauden suurimpiin pettymyksiin. Seuran faneilla oli uusien hankintojen myötä aihetta optimismiin, mutta sitä ovat syöneet kaksi ottelua, joiden aikana Carolinan pelissä on ollut korjattavaa jokaisella osa-alueella. Samaan aikaan molemmat ottelunsa voittaneen Buffalon tilanne näyttää hyvältä, kun ryhmässä on vieläpä maalipörssin kärki Thomas Vanek. Sabresin kerroinkin on peräti 2,60, joten Buffalo menee peleihin.

Kaikki kolme otteluaan voittanut Chicago Blackhawks on ampaissut Läntisen konferenssin kärkeen. Tänään joukkue kohtaa Teksasissa Dallas Starsin. Kauden alla Blackhawksin odotettiin menestyvän, kunhan maalivahtipeli toimii. Joukkueen pelaajisto kestää vertailun mihin tahansa muuhun NHL-ryhmään. Corey Crawford on toistaiseksi pelannut hyvin ja antanut hyökkäyspelille mahdollisuuden loistaa. Myös Stars-veskari Kari Lehtonen on kuumana. Chicago on suosikki hyvällä kertoimella 2,20. Stars on kuitenkin hyvä joukkue, eikä senkään jatkoaika- tai rankkarivoiton sisältävä kerroin 2,10 ole hullumpi.

Uskomatonta kyllä, lännen ainoa nollakerholainen on puolustava mestari Los Angeles Kings. Se kertoo siitä, että kausi on vaikeasti ennustettava. Tiistaina Kings suli päätöserässä Coloradoa vastaan. Nyt vastaan tuleva Edmonton on hyvin Avalanchen kaltainen ryhmä. Toinen huono uutinen on puolustuksen johtaja Matt Greenen koko kauden kestävä poissaolo, joka on huomattava menetys.

Edmontonin kokemuksen puute näkyi, kun San Jose latoi Oilersin verkkoon kuusi kiekkoa avauserässä. Myöhemmissä vaiheissa Edmonton sai kuitenkin ison vaihteen silmään ja ero kaveni. Yksi huono erä ei ole suuri huolenaihe valmentaja Ralph Kruegerille, sillä kaikki odottivatkin joukkueen kärsivän kasvukivuista. Pidän Oilersin kertoimesta 2,60, kun vastustajan peli takkuilee.

Paras pelivalinta: Buffalo Sabres voittaa, 2,60