NHL: Sedinit tulittavat Canucksille voiton


Columbus Blue Jackets-New Jersey Devils

Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole ollut kummoinen, mutta nousukunnon ehtii kyllä saada päälle - etenkin, kun muillakin Metropolitan Divisionin joukkueilla on vaikeuksia.

New Jersey sai vihdoin tililleen ensimmäisen voittonsa ja pyrkii nyt rakentamaan sen päälle. Devils tarvitsi tosin voittoon Cory Schneiderilta nollapelin. Tänään Devilsin rosterista puuttuvat Patrik Elias, Ryane Clowe ja mahdollisesti Damien Brunner. Se syö hyökkäystehoja, ja puolustaja Marek Zidlicky onkin yllättäen New Jerseyn paras pistemies.

Blue Jackets on melko samanlaisessa tilanteessa. Marian Gaborikilta odotetaan enemmän. Positiivista on se, että nuoret Ryan Johansen ja Cam Atkinson näyttävät olevan lähellä suurta läpimurtoa. Peleihin Columbuksen voitto (2,15) ja alle 4,5 maalia (2,25).

New York Islanders-Vancouver Canucks

New York Islanders kuuluu myös Metropolitan-divisioonan keskinkertaisuuksiin. Joukkueet kohtaavat harvoin, sillä edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt lähes kaksi vuotta. Canucks tuskin on myöskään tyytyväinen alkukauteensa, mutta kanadalaiset voivat ainakin osittain selittää tätä kuluttavalla vieraskiertueella.

Sedinin kaksoset alkavat lämmetä. Ruotsalaisten kyky liikuttaa kiekkoa lähellä maalia luo tilaa kanssapelaajille ja etenkin puolustajille. Ennen kaikkea Jason Garrison onkin hyötynyt tästä runsain mitoin.

Islandersin alempien ketjujen hyökkääjät ovat olleet pettymys. Heistä ei ole ollut auttamaan maalinteossa; Islesin 25 maalista muut kuin kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjät ovat tehneet vain viisi.

Kärkiketjujen harteilla on siis kova taakka tänään, kun vastaan asettuvat Sedinien johtama Canucksin ykkösketju ja Ryan Keslerin johtama kakkosyksikkö. Vancouver hoitanee siis homman.

Paras veto: Vancouver Canucks voittaa, 2,55.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!