NHL: Senators juhlii Jetsin kustannuksella


Kanadassa on tänään Hockey Day, joten ohjelmassa on useita kanadalaisjoukkueiden välisiä kamppailuja. Ensimmäisenä Ottawa Senators isännöi Winnipeg Jetsiä. Paperilla ottelu haiskahtaa rutiinivoitolta Ottawalle. Jetsin Tobias Enström on huikeassa pistevireessä ja joukkueensa sisäisen pistepörssin ykkösenä. Hän ei kuitenkaan pystynyt estämään Jetsin loppuhetkien murenemista Toronton käsissä, ja kun Jets ei ole esittänyt vieraissa vielä paljoakaan, luotan Ottawaan ja sen erinomaiseen puolustukseen kertoimella 2,10. Jetsin kannalta ennusmerkit ovat synkät: hyökkäys voi jäädä nollille ja Senators taas voi avata Jetsin puolustuksen.

Yön suuressa ottelussa kohtaavat ehkä koko lajin vanhimmat viholliset, kun Toronto Maple Leafs isännöi Montreal Canadiensia. Yhteensä 37 Stanley Cupia voittaneilla seuroilla riittää historiaa. Viime aikoina on kuitenkin ollut vaikeaa. Kaksikon edellinen Stanley Cup -mestari on Montreal, joka juhli pyttyä viimeksi 1993. Toronto ei ole päässyt edes pudotuspeleihin sitten kevään 2004. Tällä kaudella kumpikin on hyvän alun ansiosta tiukasti mukana pudotuspelitaistossa, joten yön ottelu on äärimmäisen tärkeä Koillisdivisioonassa. Leafsilla on voittoisan vieraskiertueen ansiosta momentumia. Lisäksi Maple Leafs on toinen niistä kahdesta joukkueesta, jotka ovat kaataneet Habsin Bell Centressä. Maple Leafsin voittokerroin onkin kaikki tämä huomioiden hyvä 3,10.

Calgary on onnistunut nousemaan pois Läntisen konferenssin häntäpäästä. Joukkueella on lisäksi muihin nähden vähemmän pelejä pelattuna, joten katseet ovat ylöspäin. Yöllä edessä on kuitenkin vaikea tehtävä Vancouverissa. Canucks käy juuri nyt kuumana ja majailee Luoteisdivisioonan kärkisijoilla. Kahdella viime kaudella Läntisen konferenssin voitot tuonutta Nucksin ääritehokasta hyökkäystä ei vielä olla nähty, mutta joukkue on hyvä joka osa-alueella. Calgaryltä puuttuu yhä ykkösveskari Miikka Kiprusoff sekä muutama hyökkääjä. En millään usko Flamesin välttyvän tappiolta, joten peleihin Canucks kertoimella 1,87 tai jopa -1,5 maalin tasoituksella, jolloin kerroin nousee 2,55:een.

Paras pelivalinta: Ottawa Senatorsin voitto, 3,10

Lyö vetoa NHL:stä täällä.