NHL: Sharks liian vahva Ducksille


Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens

Viime aikoina NHL:ssä on nähty yllättäviä tuloksia. Canadiens on napsinut 10 viime ottelustaan enemmän pisteitä kuin mikään muu joukkue. Noste on osunut juuri sopivaan aikaan. Montreal on voittanut seitsemän ottelu kahdeksasta ja tehnyt 29 ottelua. Innokkaimmat pitävät Canadiensia jo mestariehdokkaana. Erityisesti Max Pacioretty on ottanut joukkueessa komennon. Laituri pelaa uransa parasta kautta.

4-2-voitto St. Louisista oli Blackhawksille iso buusti. Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen lyhyet poissaolot saattoivat kuitenkin maksaa joukkueelle kotiedun ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, jolla Chicago kohtaa todennäköisesti Coloradon. Hallitseva mestari on voittanut kolme ottelua peräkkäin. Hawksin vastustaja on kuitenkin jäänyt alle kahden maalin viimeksi kahdeksan ottelua sitten. Putki on kauden pisin.

Montreal-valmentaja Michel Therrien on tehnyt mielenkiintoisen ratkaisun ja jättänyt ykkösmaalivahtinsa sekä ykköspakkiparinsa kotiin. Carey Pricen ja Alexei Jemelinin poissaolot olisivat kuitenkin todellinen huolenaihe vain, jos joukkue ei muuten olisi niin hyvässä maalivireessä.

Harkintaan menee peli yli 5,5 maalin puolesta (2,05), vaikka tammikuinen kohtaaminen päättyikin vähämaalisesti numeroin 2-1. Mitä lopputulokseen tulee, luotan Montrealiin jatkoajan sisältävällä kertoimella 2,38.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks

Divisioonakilpailijoiden neljä edellistä kohtaamista tällä kaudella ovat päättyneet kotivoittoihin. Anaheim toivoo sarjan jatkuvan, sillä voitolla se varmistaisi Tyynenmeren divisioonan mestaruuden.

On vaikea arvioida, mikä on Ducksin iskukyky pudotuspeleissä. Yhdeksässä viime ottelussaan se on kohdannut pleijareista rannalle jääviä joukkueita. Otteluohjelma antoi Ducksille mahdollisuuden repiä eroa Sharksiin, mutta Anaheim ei ollut yhtä suvereeni kuin siltä olisi voinut odottaa.

Se asia tosin muuttui maanantaina Vancouverissa. Maalivahti John Gibson aloitti ensimmäisen NHL-ottelunsa ja piti heti nollan. Valmentaja Bruce Boudreaun on tehtävä vaikea valinta Gibsonin ja vireensä hukanneen ykkösmaalivahti Jonas Hillerin välillä. Myös nouseva tulokas Frederik Anderson kyttää peliaikaa.

Kun Ducks otti aiemmin kauden ainoan voittonsa Sharksista, Boudreau myönsi, että ottelun alussa Hiller piti joukkuetta pystyssä. Ensimmäisen maalin merkitys on suuri, ja San Josen maaliero otteluiden ensimmäisissä erissä on liigan paras.

Jos joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä, veikkaan Sharksin jatkavan. Uskon San Josen voittoon myös tänään.

Pelivihje: San Jose Sharks voittaa, 2,70.