NHL: Sharks tyly isäntä Canucksille


Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils

Viime kauden tavoin Pittsburgh Penguins on nostettu aikaiseksi Stanley Cup -suosikiksi. Siitä on kiittäminen joukkueen lukuisia tähtiä. Avausottelusta New Jersey Devilsiä vastaan tulee kuitenkin vaikea.

Penguins on pitänyt kiinni ydinryhmästään, joka sai Bostonilta kyytiä viime kevään pudotuspeleissä. Myös päävalmentaja Dan Bylsmaan luottaminen oli oikea ratkaisu ylireagoinnin sijaan. Ilja Kovaltshukin yllättävä lähtö KHL:ään ennen kauden alkua oli kova isku Devilsille. Joukkue on kuitenkin paikannut menetyksen hyvillä vapailla agenteilla, joihin kuului muun muassa Jaromir Jagr. Myös Vancouverista tullut maalivahti Cory Schneider on hyvä hankinta.

Schneider oli pre-seasonilla loistava. Neljän ottelun torjuntaprosentiksi muodostui 98,8. Avausotteluun maalille ei siis ole muita vaihtoehtoja, ja samalla päättyy Martin Brodeurin putki: kanadalaislegenda on aloittanut maalilla 18 edellisen kauden avausottelut. Mielestäni Devilsin kerroin 3,85 on pelin arvoinen.

San Jose Sharks-Vancouver Canucks

Vancouverilla on kosolti motivaatiota, sillä San Jose pudotti kanadalaiset pudotuspelien avauskierroksella. Canucks siirtyi Tyynenmeren divisioonaan, joten joukkueet tulevat toisilleen tutuiksi.

Kumpikaan ei tehnyt kesällä suuria muutoksia joukkueeseensa, mutta Vancouver vaihtoi päävalmentajaa Alain Vigneaultista John Tortorellaan. Tortorella on voittanut Stanley Cupin, mutta päätös on mielenkiintoinen. Tortorellan pelifilosofiassa lähdetään puolustus edellä, ja myös miehen persoona voi aiheuttaa parranpärinää pukukopissa.

Sharksin rosterissa on erinomainen tasapaino. Toukokuun pudotuspelisarjassa Sharks onnistui eliminoimaan Vancouverin suurimmat uhat ja etenkin Sedinin kaksoset erinomaisesti.

Canucksin pelityyli on muuttunut puolustavammaksi, joten omassa päässään joukkueet ovat tasaisia. Alle 4,5 maalin kerroin 2,18 on siis houkutteleva. Onkin jo käynyt selväksi, että pidän Sharksia tällä kaudella vahvana nippuna. Kotivoitto, 2,25.