NHL: St. Louis kaataa Detroitin


New York Islanders-Philadelphia Flyers

Islanders on osoittautunut tällä kaudella pisteautomaatiksi Flyersille, joka on vienyt kauden kaikki kolme kohtaamista. Viimeksi Philly voitti Islesin 6-4 juuri kaksi päivää sitten.

Flyers on selvästi myrkkyä Islandersin puolustukselle, sillä joukkue on 180 peliminuutin aikana upottanut 16 kiekkoa saarelaisten maaliin. Kaikissa kohtaamisissa on tehty vähintään seitsemän maalia, joten yli 5,5 maalin kertoimeen 1,70 sopii tarttua.

Islanders palaa kotihalliinsa kuuden ottelun poissaolon jälkeen. Joukkueen kotivireestä on vaikea sanoa mitään, sillä Islanders ei ole juurikaan pelannut Nassau Coliseumissa sen jälkeen, kun joukkueen tuloskunto parani. Joulun jälkeen Isles on sekä voittanut että hävinnyt kahdesti.

Scott Hartnell ja Jake Voracek olivat tehottomuudellaan Flyersin huonon alkukauden ilmentymä. Kaksikko on kuitenkin piristynyt joukkueen mukana, ja fyysisinä laitureina kumpikin pystyy häiritsemään Islandersin epävakaata pakistoa.

Kumpikin joukkue pelaa hyvin, mutta Flyers on ollut keskinäisissä kohtaamisissa sen verran vahvempi, että se ansaitsee pelin kertoimella 2,55.

Detroit Red Wings-St Louis Blues

Kesän uudelleenjärjestelyn tuloksena Detroit siirtyi idän puolelle, eikä tämä ottelu siis ole enää konferenssin saati divisioonan sisäinen. Jotain joukkueiden välisestä vihollissuhteesta lienee kuitenkin jäljellä, ja pisteillekin olisi kummassakin leirissä käyttöä.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Blues on kahden ottelun pisteettömässä putkessa. Erityisesti valmentaja Ken Hitchcockia risoo varmasti se, että kumpikin tappio tuli kotikentällä muita Läntisen konferenssin kärkijoukkueita vastaan.

St. Louis teki yhteensä 21 maalia vuoden neljässä ensimmäisessä ottelussaan, mutta seuraavassa neljässä on syntynyt vain kuusi kaappia. Ykköstykki Alexander Steen palasi lauantaina oltuaan sivussa 11 ottelua. Bluesissa toivotaan, että Steenin paluu herättää ryhmän.

Myös Red Wings on tehnyt vuodenvaihteen jälkeen alle kaksi maalia per ottelu. Loukkaantumiset ovat iso osatekijä. Jos pudotuspelit alkaisivat tänään, Detroit jäisi ulos.

Idässä vain Buffalo on Detroitia huonompi kotijoukkue. Red Wings on voittanut kahdeksasta viime kotiottelustaan vain kaksi, eikä niitäkään varsinaisella peliajalla.

St. Louisin tappiot tulivat koville joukkueille, joten annan armon käydä oikeudesta ja lyön Bluesia tasoituksella.

Pelivihje: St. Louis Blues (-1,5) voittaa Detroit Red Wingsin, 3,05

Lyö vetoa NHL:stä täällä!