NHL: St. Louis soittaa bluesia kantrikaupungissa


New York Islanders jahtaa tänään kauden ensimmäisiä pisteitään Tampa Bay Lightningin isäntänä. Tampan hyökkäys on vaarallinen ja joukkue tekikin avausottelussaan kuusi maalia. Viime kaudella joukkue kuitenkin puolusti vieraissa todella huonosti. Puolustusta ja maalivahtiosastoa on parannettu, mutta valmentaja Guy Boucher on tuskin löytänyt välittömästi oikeaa tasapainoa. Mielestäni Islanders on mainettaan parempi joukkue, varsinkin kun John Tavares on pelipäällä. Lapulle kotivoitto houkuttelevalla kertoimella 2,65 sekä Tavaresin masli kertoimella 3,00.

St. Louis vyöryi lauantaina upeaan 6-0-voittoon Detroitista ja näytti kaikilta osin varteenotettavalta mestariehdokkaalta. Vladimir Tarasenko osui debyytissään kahdesti. Tarasenko on puhdas maalintekijä, joka tuo Bluesin hyökkäykseen uuden ulottuvuuden. Nashville taas oli pettymys rankkaritappiossaan Columbukselle. Peliesitys vain korosti sitä, että joukkue tulee ikävöimään maisemaa vaihtanutta Ryan Suteria. Predators parantanee ja ottelusta tulee tasainen, mutta peleihin menee Blues. Pidetään yhtälössä mukana mahdolliset jatkoaika ja rangaistuslaukaukset, jolloin kertoimeksi tulee 1,88. Ottelusta tullee vähämaalinen.

Koillisdivisioonassa pelaavat Buffalo Sabres ja Toronto Maple Leafs hakevat jatkoa hyville aluilleen illan keskinäisessä kamppailussa. Divisioonan sisäisillä otteluilla on valtava merkitys lyhyessä ja tiivistahtisessa sarjassa. Air Canada Centre tulee siis käymään kuumana. Buffalo sai hyvän fiiliksen päälle eilisellä 5-2-voitolla Philadelphiasta, mutta peräkkäisinä iltoina pelaaminen syö intensiteettiä. Leafs jatkanee siis tappioitta. Kotivoiton kerroin on 2,30.

Päivän pelivalinta: St. Louisin voitto jatkoaika mukaanlukien, 1,88.