NHL: Wild tasoittaa sarjan Chicagoa vastaan


Pittsburgh Penguins - New York Rangers

New York Rangers on ensimmäinen joukkue, joka on selkä seinää vasten toisella pudotuspelikierroksella. Aiemmin tällä viikolla joukkue hävisi kummankin kotipelinsä.

Sarjan neljännessä ottelussa Pittsburgh otti rauhallisesti komennon, kun peliä alettiin ratkaista. New York sai maalinsa lähinnä Carl Hagelinin ja Mats Zuccarellon erinomaisten yksittäissuoritusten ja nopeiden hyökkäysten ansiosta. Joukkueena Rangers pelasi neljännessä ottelussa kenties sarjan huonoimman ottelunsa. Se ei onnistunut paineistamaan Pens-puolustusta ja maalivahti Marc-Andre Fleuryä.

Ylivoimainen voitto aloitustilastossa antoi Penguinsille mahdollisuuden hallita tempoa ja päästä ulos puolustusalueelta. Tämän merkitys vain korostuu, kun alhaisella itseluottamuksella pelaava vastustaja tarvitsisi paljon kiekonhallintaa. Viimeisen viikon tapahtumien perusteella Rangersilta puuttuu sekä energiaa että taistelutahtoa kurssin kääntämiseen. Uskon siis Penguinsin varmistavan paikkansa konferenssifinaalissa kertoimella 1,95.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks

Minnesotan kolmen yön takainen 4-0-voitto herätti sarjan henkiin. Wild teki kaikki maalinsa päätöserässä, mikä kertoo ryhmän kärsivällisyydestä kolmannessa ottelussa. Kyseessä oli Wildille käytännössä pakkovoitto.

Avainasia oli Wildin luottamus omaan puolustuspelaamiseensa. Nollapeli ja vain 19 vastustajalle annettua laukausta kertovat kaiken siitä, miten hyvin Hawks pysyi kurissa. Itse asiassa Chicago on tähänastisissa otteluissa parhaimmillaankin saanut kasaan vain 22 laukausta.

Minnesotan puolustusvoittoinen lähtökohta on toiminut kotikentällä erittäin hyvin. Wild ei päästänyt Chicagoa helposti keskialueen yli. Hawksilla on kuitenkin niin taitavia yksilöitä, että joukkuetta ei voi saada täysin kuriin. Siksi avausmaalin merkitys korostuu.

Wild-laituri Matt Moulson putoaa kokoonpanosta pois loukkaantumisen takia. Siirtotakarajalla hankittu Moulson on tosin ollut pettymys. Moulsonin tilalle tulee pelikieltonsa sovittanut Matt Cooke, jonka tuoma fyysisyys ja intensiteetti voivat olla arvokkaita asioita.

Minnesota ei ansaitsisi olla altavastaaja kotikaukalossaan. Vedot siis sen puolesta, että sarja tasoittuu.

Pelivihje: Minnesota Wild voittaa, 3,00.