NHL-yössä kaksi ratkaisuottelua


Detroit lähetti viime yönä Anaheimin kesälomalle ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Ensi yönä seitsemänsissä otteluissa iskevät yhteen Boston ja Toronto sekä Washington ja New York Rangers.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Tilanne on pudotuspelien vakiokävijä Bostonille varsin tuttu. Bruinsin saldo seitsemänsissä otteluissa ei kuitenkaan ole järin vakuuttava. Taannoista mestaruuskevättä lukuunottamatta Bruins ei ole voittanut seitsemättä ottelua sitten vuoden 1994.

Ensimmäistä pudotuspelikevättään yhdeksään vuoteen pelaavalle Torontolle tilanne on puolestaan uusi. Moni odotti, että sarja olisi ratkennut Bruinsille jo tähän mennessä, vaikka ottelut olisivatkin tasaisia. Neljän ottelun jälkeen Boston johti sarjaa voitoin 3-1, mutta Toronto nappasi sen jälkeen kaksi peräkkäistä voittoa.

Maalivahdit ovat olleet varsin tärkeässä osassa. Kumpikin veskari on pelannut varsin vakuuttavasti. Viime ottelussa Toronto-veskari James Reimer pysäytti 30 laukauksesta 29. Tuukka Rask ei Bostonin maalilla ollut juuri huonompi, mutta 24 torjuntaa ei riittänyt, kun kohti tuli 26 kiekkoa.

Bostonin peli on muuttunut puolustavampaan suuntaan. Ongelma on se, että samalla hyökkäyspeli on heikentynyt, eikä puolustajilta ole tullut tarpeeksi apuja hyökkäyspäähän. Runkosarjan lopulla hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut ja laukaustilastoissa vastustajilleen hävinnyt Toronto on puolestaan piristynyt vastustajan kenttäpäädyssä. Toisinaan maaleja syntyy tosin edelleen vähän.

Bostonin tilanne vaikuttaa hankalalta, kun huomioidaan seuran kehno saldo pudotuspelien ratkaisuotteluissa. Bruinsilla on kuitenkin edelleen kotietu ja erittäin hyvä maalivahti, joten se on ottelun ennakkosuosikki - kunhan David Krejci tekee tulosta hyökkäyspäässä.

Silti ei kannata yllättyä, jos yön Game 7 ratkeaa siihen, kumpi maalivahti on kovemmassa iskussa.

Kertoimet: Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

1. 1,88
X. 3,80
2. 3,70

Washington Capitals - New York Rangers

Rangers onnistui voittamaan viime yönä ja venytti samalla sarjan seitsemänteen otteluun. Henrik Lundqvist pelasi jälleen huikean ottelun ja piti nollan, joten Derick Brassardin osuma jäi ottelun ainoaksi maaliksi.

Sarja on ollut äärimmäisen tasainen, sillä ensimmäistä kohtaamista lukuunottamatta kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla. Kummankaan joukkueen tähtipelaajat eivät ole päässeet vauhtiin: niin Rick Nashilla, Aleksander Ovetshkinilla, Nicklas Bäckströmillä kuin Ryan Callahanillakin on ollut vaikeuksia osua tolppien väliin. Capitals-tähti Ovetshkin oli kuitenkin viime yönä erittäin hyvä ja blokkasi pelkästään siinä ottelussa enemmän laukauksia kuin normaalilla runkosarjaviikolla.

Tehokkuusongelmat huomioiden on todennäköistä, että viimeinenkin kamppailu ratkeaa maalivahtien välillä. Jos Ovetshkin ja Bäckström eivät vieläkään löydä tehojaan, Lundqvist pelastanee Rangersin jälleen kerran.

Kertoimet: Washington - Rangers

1. 2,30
X.
3,60
2.
2,85

Lyö vetoa NHL:stä täällä!