Pittsburgh aloittaa toivottoman urakkansa


Pittsburgh kuului NHL-kauden mestarisuosikkeihin, mutta nyt se on konferenssifinaaleissa Bostonia vastaan tappiolla voitoin 0-3 ja pelaa selkä seinää vasten.

Kolmannessa ottelussa Penguins laukoi Bruinsin maalia kohti 54 kertaa, eli melkein yhtä monesti kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä (56 laukausta). Pittsburgh myös taklasi aiempaa enemmän, menetti kiekon harvemmin ja voitti enemmän aloituksia. Silti se hävisi, ja vieläpä toistaiseksi tärkeimmän ottelun.

Penguins pelasi kolme erää todella hyvin. Nyt tilanne on kuitenkin hankala, sillä Pittsburghin on voitettava neljä kertaa peräkkäin. Viime vuoden pudotuspelien avauskierroksella Pittsburgh oli Philadelphiaa vastaan samassa tilanteessa. Silloin Pens voitti kaksi ottelua, mutta Philadelphia meni lopulta sarjassa jatkoon.

Tuukka Rask oli 53 torjunnallaan Bostonin sankari. Hän on päästänyt Penguins-sarjassa kohtaamastaan 116 laukauksesta selkänsä taakse vain kaksi. Myös Tomas Vokoun pingviinien maalilla antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa koppaamalla 38 kiekkoa. Rask ja Bruins eivät kuitenkaan antaneet armoa. Kaiken lisäksi Rask torjui jatkoajoilla 15 kertaa ja alivoimalla 13 kertaa. Boston ei ole päästänyt alivoimalla vielä yhtäkään maalia tässä sarjassa.

Boston teki taas maalin ottelun ensimmäisellä laukauksellaan, mutta tällä kertaa Penguins ei luhistunut. Avausmaali näytti sen sijaan suututtaneen ja sytyttäneen Pittsburghin, joka suorastaan jyräsi Bostonin kenttäpäätyyn. Tämä ei kuitenkaan näytä olevan Penguinsin vuosi. Sarja voi joka tapauksessa hyvinkin pitkittyä, etenkin jos Pittsburgh pelaa ensi yönä yhtä hyvin. Siinä tapauksessa Bostonilla tekisi tiukkaa pysyä kyydissä, mutta ani harva joukkue pystyy kääntämään 0-3-tappioasemaa. Pittsburghin puolesta puhuu tosin se, että Boston menetti 3-0-johtoaseman vuoden 2010 ottelusarjassaan Philadelphiaa vastaan. Penguins voi hyvinkin viedä neljännen ottelun, mutta sarjaa se tuskin pystyy kääntämään.

Kertoimet: Boston Bruins-Pittsburgh Penguins

1. 2,35
X.
3,75
2.
2,70

Lyö vetoa NHL:stä täällä!