Tiki ja Stanley Cup: Kolme kysymystä


Taistelu maailman himotuimmasta jääkiekkopokaalista Stanley Cupista pyörähtää käyntiin ensi yönä. Esitimme playoff-pelien erikoismiehelle Esa Tikkaselle kolme kysymystä.

Tiki, kuka vie tänä vuonna Stanley Cupin ja miksi?

- Mun ykkössuosikki on Boston. Liigan paras veskari Rask, Chara johtaa puolustusta ja Bergeron yksi NHL:n arvokkaimmista pelaajista. Boston voitti 2011 ja oli viime vuonna finaalissa. Kokemus nousee näissä karkeloissa aina esiin. Toiseksi suosikiksi nostan Anaheimin. Liigan paras ykkösketju jos Getzlaf ja Perry niin haluaa. Herrojen nimi on myös kannussa, joten rutiinia löytyy, Tiki ennustaa.

Entä kuka vie Conn Smythe Trophyn?

- Tuukka Rask! Ollut vielä parempi kuin viime vuonna ja kotietu tuo runkosarjavoittaja Bostonille sen kuuluisan kuudennen pelaajan.

Unibetin ykkösuosikki on Sidney Crosby, miksi ei hän?

- No Crosby sulaa, on aina sulanu. Rask ei, Tiki höystää.

Entä mitkä joukkueet ja hallit ovat jääneet omalta uraltasi mieleen pahoina paikkoina taistella Stanley Cupista?

- Philadelphia. Ehdottomasti. Olivat kovia tappeleen ja yleisö ihan hullua. Kuten sanoin, myös Boston oli paha paikka pelata, mut nykyään molemmat jengit pelaa uusissa halleissa joten meininki ei ole ihan sitä mitä ennen. Detroit pelaa vieläkin Joe Louis -areenalla, se on myös ikävä paikka pelata. Ei pelkästään mustekalojen takia.