Tiki: ”Kaikki haluavat voittaa Stanley Cupin tynkäkaudellakin!”


NHL:n pudotuspelit ovat edenneet konferenssifinaalien kynnykselle. Työsulun johdosta kaudesta tuli normaalia lyhyempi, mutta Unibetin jääkiekkolähettilään Esa Tikkasen mielestä mestaruus on mestaruus tynkäkaudellakin.

Tämän kauden runkosarjassa tahkottiin pikatahtiin 48 ottelua, mutta pudotuspeleissä työjärjestys ei muuttunut. Ellei sitten sellaiseksi lasketa kauden venymistä pidemmälle kesään.

Lyhyempi kausi on ”helpottanut” pelaajien tietä kohti pudotuspelejä, vaikkakin runkosarja puristettiin pakettiin normaalia huomattavasti tiiviimmässä tahdissa.

– Kaikilla on ollut tiedossa homman nimi siitä lähtien, kun työsulku päättyi talvella. Jokaisella pelaajalla oli mahdollisuus hoitaa itseään kuntoon NHL-pelin alkamista varten. Nyt on täysin turha mussuttaa, jos ei ole kunnossa ja pudotuspeleissä tulee kyytiä, muistuttaa Tikkanen kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Joku voisi helposti kuvitella, että normaalia lyhyemmän runkosarjan läpikäyminen tasoittaisi tietä raastaviin pudotuspeleihin. Tikkanen on eri mieltä.

– Peli on yhä peliä ja kovaa peliä onkin. Yksikään NHL-kiekkoilija ei ajattele asiaa, niin että tulipas tämä pudotuspelipaikka nyt helpolla, kun runkosarja oli lyhyempi.

– Stanley Cupin voittaminen on aika lailla ainutkertainen juttu. Joku saattaa saada siihen vain yhden mahdollisuuden urallaan. Luuletko, että sellaista pelaajaa kiinnostaa miettiä, että onko tynkäkauden mestaruus vähäpätöisempi? Ei pätkääkään.

Eero Tuominen

Lyö vetoa NHL:stä täällä!