Tiki: ”Rask torjuu Bostonin finaaleihin”


NHL:n konferenssifinaalit käynnistyvät tulevana sunnuntaina. Boston Bruins haastaa Pittsburgh Penguinsin ja Chicago mittaa puolustavan mestarin Los Angeles Kingsin iskukyvyn. Unibetin jääkiekkokasvo Esa Tikkasen mukaan konferenssifinaaleissa tuoksuu yllätys.

Aurinkoista huomenta, Tikkanen! Homman nimi on nyt se, että vielä kaksi suomalaista taistelee kannusta. Pittsburghin Jussi Jokinen ja Bostonin tulikuuma maalivahti Tuukka Rask. Mitäs siihen sanot?

– On aina iloinen juttu, kun suomalaiset pääsevät lähelle kannua. Muistetaan nyt kuitenkin sekin fakta, että matka on pitkä eikä oikeastaan vielä edes kunnolla alkanut.

Pittsburghin Jussi Jokinen saa mahdollisuutensa naulata isoja maaleja Bostonin Tuukka Raskin kiusaksi.

– Toivottavasti saa! Popcornit kädessä ei nimittäin naulata NHL:ssä yhtään mitään, joten toivottavasti Jokiselle tulee peliaikaa katsomopaikan sijaan.

Olet rummuttanut nyt viimeisen kuukauden Pittsburghin mestaruuden puolesta. Niinkö siinä nyt käy?

– Rummutukset on tehty, mutta joku juttu tuossa pingviiniryhmässä nyt mietityttää.

Mikä mietityttää?

– Pittsburghilla on vahva hyökkäyskalusto, mutta pakit ja maalivahti menevät Bostonin eduksi. Ja mikä on Jevgeni Malkinin todellinen pelikunto?

Eli Boston liitää Raskin johdolla finaaleihin?

– Pakko myöntää, että siltä tämä nyt tuntuu. Maalivahtipeli on pudotuspeleissä niin isossa osassa, että yleensä kuumempi veskari torjuu omansa jatkoon. Tässä tapauksessa se kuumempi maalivahti on Rask.

Entä ottelupari Chicago-Los Angeles?

– Chicagon pojat kasvoivat kolme metriä tuossa Detroit-sarjassa. Minun mielestäni Chicagolla on kaikki mahdolliset eväät haastaa hallitsevat mestarit. Pitkä sarja tulossa, joka voi kääntyä kummalle tahansa.

No, nyt mennään suoraan asiaan. Eli kummalle kääntyy?

– Chicagolle menee, mutta ei mene helposti. Otteluvoitot 4-3.

Eero Tuominen

Lyö vetoa NHL:stä täällä!