Tikin NHL-välitodistukset


NHL:n tynkäkausi on ylittänyt jo puolivälin krouvin. 48 ottelua sisältävä runkosarja erottelee nopeasti jyvät akanoista ja onnistujat rimanalittajista. Unibetin Esa Tikkanen astui rehtorin rooliin ja löi välitodistuksia niin pelaajille, valmentajille kuin seuroillekin.

Otetaanpa Tiki ensin tuo Itäinen konferenssi. Pittsburgh ja Montreal painavat kärjessä. Mitä ajatuksia herää?

– Kärkijoukkueet eivät yllätä, mutta häntäpään joukkueet senkin edestä. Buffalo, Washington ja New York Rangers ovat kyykänneet aika rajusti. Enpä olisi tällaista uskonut tapahtuvaksi edes tynkäkaudella.

– Sidney Crosbyn paluu on puolestaan herättänyt Pittsburghin ja se näkyy myös kaikissa mahdollisissa tilastoissa. Esimerkiksi pistepörssin kakkosena heiluva Chris Kunitz saa kiitellä kesään asti sitä, että pääsi pelaamaan Crosbyn kanssa samaan kenttään.

Ja sitten siirrymme länteen. Chicagolle ei näytä löytyvän pysäyttäjää?

– Siltä se nyt vaikuttaa. Korkeintaan konferenssin kakkosena oleva Anaheim voi jarrutella Chicagon menoa, mutta mahdottomalta tehtävältä vaikuttaa. Chicagon touhu on ollut kyllä huikeaa seurattavaa, vaikka kokonaista runkosarjaa ei pelatakaan. NHL:n kuumimmasta joukkueesta ei tarvitse juurikaan keskustella.

– Lännessä on tasaisempi meininki kuin idässä. Uskon, että esimerkiksi tällä hetkellä viivan alla olevat Dallas ja Edmonton nousevat vielä mukaan pudotuspeleihin.

Asia kunnossa. Sitten välitodistuksia suomalaisille. Nouseeko muita floppeja mieleen kuin Winnipegin Olli Jokinen ja Minnesotan Mikael Granlund?

– Onko Granlund ollut floppi? Ennemminkin pitäisi kysyä, että tajuaakohan Minnesotan päävalmentaja Mike Yeomitään jääkiekosta? En tajua sitä, miksi hänen piti väkisin puskea Granlundia sentteriksi. Tässä minun yksinkertainen neuvoni Minnesotaan: Granlund ei ole luontainen keskushyökkääjä. ”Mikke” ylös farmista ja laitaan pelaamaan, niin alkaa tapahtua.

– Jokinen on kieltämättä ollut floppi. Hän on kallis pelaaja, mutta 9 tehopistettä 29 ottelussa on liian vähän. Tehotilastossa vilkkuu puolestaan surkea -12! Jokisen on pakko parantaa, kun kevät etenee. Hän pystyy parempaan, sen tietävät kaikki.

Entäpä suomalaisonnistujat?

– Pappaostasto jaksaa painaa! Eli herrat Saku KoivuTeemu Selänne ja Kimmo Timonen! Tässä yhteydessä vielä onnittelut ”Kimelle” tuhannesta runkosarjapelistä. On se kova, hei! Mun mielestä kauden alkamisen viivästyminen teki meidän papoille muutenkin hyvää. Saivat paikkansa kuntoon ja pääsivät totaalisen raikkaina uuteen kauteen. Tulokset puhuvat puolestaan.

– Lisään onnistujiin myös Mikko KoivunLeo Komarovin ja meidän suomalaiset maalivahdit. Jos joku ihmetteli ennen kauden alkua, että mahtuukohan ”Leksa” Komarov pelaamaan Torontossa, niin varmaan enää ei tarvitse ihmetellä? Hänhän on Toronton kultakimpale!

Unibetin NHL-kertoimet