Tikkanen iloinen Granlundista: "Ruokkii itseluottamusta"


Mikael Granlundin tulokaskausi NHL:ssä on ollut kaikkien mahdollisten odotusten vastainen. Isoon rooliin Minnesotan paidassa kaavailtua Granlundia on riepoteltu niin kaukalossa kuin myös Minnesotan NHL-ryhmän ja farmijoukkueen välillä. Viime yönä "Mikke" veivasi kauden toisen NHL-osumansa ja sekös ilahdutti Unibetin jääkiekkoasiantuntijaa Esa Tikkasta.

Granlundin piti matkustaa alkuperäisen suunnitelman mukaan Houstoniin pelaamaan farmijoukkueen ottelua, mutta suunnitelmat vaihtuivat esiintymiseen Wildin paidassa juuri ottelun alla.

Suomalainen nakutti lopulta kotijoukkueen 3-1-osuman, kun Minnesota kaatoi kotonaan Edmontonin 5-3.

- Kyllähän tuo maali lasketaan ilman muuta pieneksi valonpilkahdukseksi. Tuollaisia tarvitaan lisää ja tässä vaiheessa kaikki Granlundin saamat onnistumiset NHL:ssä ruokkivat hänen itseluottamustaan ja tulevaisuuden mahdollisuuksia, Tikkanen muistuttaa.

Tikkanen on kuulunut läpi kauden niihin henkilöihin, jotka eivät ymmärrä Minnesotan valmennusjohdon ajatusmaailmaa, jossa Granlundia istutetaan keskushyökkäjän paikalle.

- Kun pelaaja ei ole keskushyökkääjä, niin silloin hän ei ole keskushyökkääjä. Mitä siitä tulee, jos Granlundia pusketaan väkisin keskelle? Minun mielestäni ei ainakaan yhtään mitään, huokailee Tiki.

- Joka tapauksessa tämä kausi on ollut sellainen silmiä avaava kokemus Granlundille itselleen. Taidot kyllä riittävät, mutta yhtä lailla myös töitä pitää tehdä. Toivon sydämeni pohjasta, että hän saa ensi kaudella mahdollisuuden oikeaan läpimurtoon laitahyökkäjänä.