Tikkanen: ”Stanley Cup –kannu nähdään taas Savonlinnassa”


Pitkä jääkiekkokausi on saamassa ansaitsemansa huipennuksen Stanley Cupin finaalien myötä. Ensi yönä käynnistyvissä finaaleissa kohtaavat Boston Bruins ja Chicago Blackhawks. Unibetin jääkiekkolähettiläs Esa Tikkanen uskoo, että tulevissa finaalipeleissä ratkaisevaan rooliin nousee Savonlinnan oma poika, Tuukka Rask, ja Stanley Cup -kannu matkaa vuoden 2011 tapaan näytille Savon sydämmessä. 

Viiden Stanley Cup –mestaruuden Tikkanen rakentaa oman finaalianalyysinsä tuttujen lainalaisuuksien varaan.

– Tässä vaiheessa kautta itse pelaamiseen ei keksitä enää yhtään mitään uutta. Finaalijoukkueet puskevat eteenpäin tasan tarkkaan omilla vahvuuksillaan ja parempi joukkue vie kannun. Hyvin yksinkertainen asetelma, Tikkanen miettii.

Tikkasen mukaan mestaruuden kannalta vaakakuppi on kääntymässä Bostonin eduksi.

– Mielestäni Bostonin suosikkiasema perustuu kahteen asiaan. Heillä on parempi maalivahti ja tasapainoisempi joukkue. Ratkaisijoita löytyy laajemmalta rintamalta kuin Chicagolta.

Bostonin kuumimpana on häärännyt maalivahti Tuukka Rask. Savonlinnan ylpeys ei ole taipunut kovimmissakaan paikoissa, kuten esimerkiksi konferenssifinaaleissa Pittsburghia vastaan nähtiin.

– Tuukan touhuaminen on ollut nautinnollisen huikeaa seurattavaa. Ne, jotka ovat hänen otteistaan yllättyneet, eivät ymmärrä jääkiekosta mitään. Monihan nuoren pojan pään kestävyyttä on epäillyt, mutta enää ei tarvitse epäillä.

– Olen sitä mieltä, että Rask ratkaisee finaalisarjan Bostonille. Kun maalivahdin itseluottamus ja tekeminen ovat tuolla tasolla tässä vaiheessa kautta, niin se meno ei hyydy millään.

Mikäli Rask jatkaa nähdyn vahvoja otteita ja Boston etenee mestariksi asti, nousee savonlinnalainen vahvaksi ehdokkaaksi pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon voittajaksi.

Asetelma ei ole lainkaan hassumpi maalivahdille, jonka sopimus Bostonin kanssa päättyy kuluvaan kauteen.

– Vapaana miehenä on kiva päästä miljooniin käsiksi. Tuukka on kuitenkin ansainnut kaiken, mitä hänen eteensä seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana aukeaa, Tikkanen muistuttaa.

Minkä verran finaalipelejä on sitten odotettavissa?

– Veikkaan kuuden matsin sarjaa, jonka jälkeen Boston nostaa kannua. Eli 4-2 Bostonille, Tikkanen ennustaa.

Eero Tuominen

Lyö vetoa NHL-finaaleista täällä!