Varmistaako Pittsburgh jatkopaikkansa?


Pittsburgh voi ensi yönä katkaista ottelusarjansa Ottawaa vastaan. Edellisessä ottelussa Penguins murskasi Senatorsin 7-3 ja johtaa nyt sarjaa otteluvoitoin 3-1.

Daniel Alfredssonin mahdollinen jäähyväisottelu Ottawassa ei ollut mikään unelmalopetus. Ruotsalaisen jatkosuunnitelmat ovat hämärän peitossa, kuten myös se, edustaako mies jatkossa Senatorsia, kuten koko tähänastisen NHL-uransa ajan.

Alfredsson aloitti kuitenkin upeasti antamalla fantastisen syötön Milan Michalekin alivoimalla tekemään 1-0-osumaan. Senators-johdosta huolimatta peli eteni lähinnä Pittsburghin komennossa. Craig Anderson aloitti kuitenkin Sens-maalilla hienosti. Noin 15 minuutin pelin jälkeen Pens-vyörytys oli liikaa ja Anderson joutui päästämään tasoitusosuman. Minuuttia myöhemmin Kyle Turris vei Ottawan uudelleen johtoon, mutta sen jälkeen jäällä oli vain yksi joukkue. Penguins teki toisen erän alkuun 40 sekunnissa kaksi maalia ja meni johtoon. Kolmannessa erässä Penguins liiteli kymmenessä minuutissa lukemat 7-2:een. Alfredsson teki lopussa lohdutusmaalin ja viimeisteli päätöslukemat 7-3:een.

On vaikea nähdä Ottawan pääsevän vielä sarjaan kiinni. Senators-puolustus näyttää todella väsyneeltä, ja Pittsburgh pääsi sen ansiosta tekemään joitakin varsin helppoja osumia. Vaikka Ottawa laukoi 33 kertaa ja teki kolme maalia, todelliset tekopaikat olivat varsin vähissä. Joukkue vaikuttaa jo hieman luovuttaneelta. Siitä esimerkiksi käy se, että kapteeni Alfredsson nappasi pelin jälkeen kiekon talteen muistoksi lapsilleen. Tapaus saattoi olla myös vihje siitä, että kapteeni pelasi kenties viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä. Toki Alfredsson sanoi julkisesti, että koskaan ei pidä luovuttaa. On kuitenkin vaikea keksiä, miten Ottawa voisi nousta 1-3-tappioasemasta voittoon vieraissa Penguinsia vastaan, etenkin edellisen ottelun murskatappion jälkeen.

Kaikki merkit viittaavat siis siihen, että Pittsburghin ja Ottawan ottelusarja ratkeaa ensimmäisenä.

Kertoimet: Pittsburgh - Ottawa

1. 1,72
X. 4,20
2. 4,10

Lyö vetoa NHL:stä täällä!