Ässä-valmentaja Kivi: ”Turha miettiä liian pitkälle”


Tappara puristi maanantai-iltana kotivoiton SM-liigan finaaliavauksessa. Jukka Peltolan onnekkaalla ohjauksella tamperelaiset löivät samalla painetta Ässien suuntaan. Porilaisten on käytännössä pakko voittaa huominen kotiottelunsa. Peliyhtiö Unibetin haastattelema Ässien päävalmentaja Karri Kivi lähestyy kotiottelua kuitenkin hieman erilaisesta näkökulmasta.

Millaisia mietteitä finaalien avauskohtaaminen herätti, Ässä-luotsi Karri Kivi?

– Tasaistahan se oli, mutta se tuskin yllätti ketään. Tappara tekaisi onnekkaan voittomaalin ja taistelu jatkuu. Ei sen kummempaa.

Jouduitko nostelemaan pelaajiesi päitä pystyyn tuon ottelun loppuratkaisun jälkeen?

– Ei ollut mitään tarvetta sellaiseen. Näin pelaajista, että ajatukset siirtyivät välittömästi meidän kotipeliimme. Se Tapparan voittomaali oli niin harvinaislaatuinen tilanne, että turha noita on jäädä miettimään.

Mitä Ässien pitää tehdä toisin toisessa finaalipelissä?

– Tiedän vastauksen tuohon kysymykseen, mutta pidän sen nyt omana tietonani. Sanotaan niin, että tiedämme miten Tappara pelaa ja mihin meidän pitää iskeä.

Koetko itse, että Ässien on pakko voittaa huomenna, ettei mestaruusjuna karkaa liian kauas?

– En. Tässä tilanteessa on turha miettiä liian pitkälle näitä juttuja. Pelataan peli kerrallaan ja yritetään kairata voittoja. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa ja sen mukaan homma jatkuu.

Mitä vastaat niihin väitteisiin, joiden mukaan Tapparalla on ratkaisevasti enemmän voittamisen kulttuuria ja kokemusta?

– Faktahan se on, että Tapparalla on meitä kokeneempi nippu, mutta ei se minua häiritse millään tavalla. Muut tahot saavat kokemuksia ja kulttuurieroja, minä haluan kuitenkin keskittyä vain valmentamiseen.