Ässien Savinainen: "Ville Nieminen ei hiljennä minua"


Kiekkoväki odottelee jo innokkaana huomenna Tampereella pelattavaa kolmatta SM-liigan finaalia. Näihin odottelijoihin kuuluu myös Ässien ykköskentän laitahyökkääjä Veli-Matti Savinainen, joka pudotteli finaalitunnelmiaan peliyhtiö Unibetille lepopäivänsä ratoksi.

Porin Ässät ilmentyy tällä hetkellä kahteen herraan. Maalivahti Antti Raantaan ja Savinaiseen. Ensinmainittu ottaa kiekot kiinni ja Savinen johtaa puolestaan porilaisten hyökkäyspään tekemistä niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla.

Eilen Isomäen illassa nähtiin Tapparaa juurikin henkisesti ja fyysisesti vahvempi Porin Ässät.

- Tunnelataus oli iso ja haimme pelistä sen mitä halusimme. Taistelu on nyt vasta alkanut ja eiköhän jokainen nähnyt sen, että meillä riittää myös fyysistä virtaa tähän sarjaan, paukuttelee Savinainen.

Yksi fyysisyyden perusmittareista on luonnollisesti kaksinkamppailupelaaminen. Siinä missä Ässät painoi eilen Tapparan iholle, eivät tamperelaiset kyenneet vastaamaan kotijoukkueen aktiiviseen fyysisyyteen.

- Painettiin ihan tarkoituksella kovaa päin. Ammattimiehiähän tässä ollaan, mutta kyllähän siinä alkaa Tapparankin pakkeja lopulta kiukuttamaan, kun meidän jätkät tulee kulmiin aina kovaa. Ja painamme päälle muuten jatkossakin, Ässien kultakypärä lähettää terveisiään Tampereelle.

Savinainen ja Tapparan Ville Nieminen ovat olleet erittäin läheisiä kahdessa ensimmäisessä finaalissa. Aina, kun herrat sattuvat samaan aikaan jäälle, riittää kummallakin halua keskustella asioista.

Ja ottaa siinä sivussa vastustajaa veljelliseen nyrkkihalaukseen.

Kyseiset keskustelut jäävät jäälle, sillä ne eivät ole julkaisukelpoista tavaraa.

- Vaikka Nieminen onkin minua kokeneempi pelaaja, niin ei hän minua hiljennä. Enpä muista, olenko koskaan jäänyt sanattomaksi kaukalossa, jos vastustajan pelaaja haluaa jotain huudella. Siinähän sitten juttelemme, jos tilanne näin vaatii, nauraa Savinen.

Savinaisenkin nauru hyytynee viimeistään perjantai-iltana. Tuolloin on tosi kyseessä kolmannen finaalin muodossa. Toisaalta, mikäli Porin puhutuinta Veli-Mattia on uskominen, muovihampaat hymyilevät jälleen pelin jälkeen.

- Me olemme nyt pelin päällä aika hyvin. Tiedämme tasantarkkaan, että voimme hoitaa Tapparan myös vieraskaukalossa. Ja sitä voittoa me lähdemme hakemaan.