”Craig Janneylle iski Tikkas-kauhu”


Unibetin kiekkolähettiläs Esa ”Tiki” Tikkanen muistelee yhtä lukuisista sattumuksista uransa varrelta ja antaa yllättävän ennustuksen illan Stadin paikalliseen.

Perjantai ja Stadin paikallispeli. Onko IFK tänäänkin Jokereille suupala?

- Jos IFK:lla on joskus voiton paikka, niin se on tänään.  Joukkue on löytänyt Ville Hussosta loistavan ykkösmaalivahdin, johon se luottaa. Se on tuonut IFK:lle tervettä pelirohkeutta ja itsevarmuutta, mikä alkaa pikku hiljaa näkyä tulostaululla. Joukkueella on myös Juuso Puustisen johtama ykkösketju, jolta voi odottaa maaleja joka ilta.

- Jokereilla puolestaan paljon äijiä poissa ja maalivahtipeli tökkinyt. Kyllä IFK on mun papereissa pienoinen ennakkosuosikki tänään.  Joukkueen peli ei ole vieläkään kaunista, mutta se paranee koko ajan.

Nähdäänkö kuuma peli?

- En usko mihinkään rähinöihin. Mutta kunnon taklauksia ja fyysistä peliä pitää paikallispelissä nähdä, Tiki vaatii.

Klo 20 käyntiin Boston Bruins – NY Rangers. Mitkä odotukset illan toiseen kuumaan rivalryyn?

- Kiihkee, kiihkee peli aina. Rangers pelaa hyvin just nyt, noussut katastrofialun jälkeen playoffs-paikalle. Boston otti pahasti takkiin Detroitilta viime matsissa. Kyllä tämänhetkinen Bruins on niin kova varsinkin kotona, että se nousee tuosta ja hoitaa tän. Ja koska viimeksi Tuukka Rask on pelannut kaks huonoa peliä peräkkäin?

Mitä muistoja tulee mieleen omalta uraltasi Bostonista?

- No tietysti Bostonin Garden ja 1990 Stanley Cup -finaalit Bruinsia vastaan. Otin Craig Janneyn erikoisvartiointiin. Pidin, päällystin ja ärsytin minkä kerkesin. Craig-parka ei tainnut koskea koko iltana kiekkoon ja sitten se pyörtyi ja vietiin sairaalaan. Joku puhu nestehukasta. Tikkas-kauhua se oli, legenda muistelee tuttuun tapaansa nauraen.

Olet tänään kommentaattorina Hartwall Areenalla. Varmasti hieno ilta tulossa?

­- Ehdottomasti. Nämä on aina, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kova lataus ja loppuunmyyty areena, tulee hieno hei!

Jokerit-HIFK-kertoimiin

Illan primetime NHL-kertoimiin