Hovinen palaamassa Jokerien maalille, Malmivaara Bluesiin


Helsingin Jokerien päättynyt liigakausi oli katastrofi, mutta Hartwall-areenan liepeillä rakennetaan jo vauhdilla ensi kauden Jokeri-pakkaa. Kuten Unibet uutisoi jo viime viikolla, siirtyy hyökkääjä Janne Lahti ensi kaudeksi helsinkiläisseuraan. Ei tässä vielä kuitenkaan kaikki. Jokerit on saamassa vahvistusta myös maalivahtiosastolleen.

Peliyhtiö Unibetin saamien tietojen mukaan Jokerit haluaa Niko Hovisen ykkösvahdikseen enemmän kuin tositarkoituksella.

Hovisella ei ole vielä sopimusta Jokerien kanssa, mutta käytännössä helsinkiläiset ovat valmiita lyömään Edmonton Oilersin miehelle tarjouksen, josta ei yksinkertaisesti voi kieltäytyä.

25-vuotias Hovinen on alun perin Jokerien kasvatti. Vuoden 2011 Suomen MM-kultajoukkueeseenkin kuulunut Hovinen lähti kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikan kaukaloissa, mutta ainakin toistaiseksi kokeilu jäi pelkäksi yritykseksi.

SM-liigassa ”Pappi” edusti viimeksi Lahden Pelicansia kaudella 2010–2011, jolloin hän kuului lahtelaisten ehdottomiin avainpelaajiin.

Unibetin saamien tietojen mukaan myös Espoon Blues on saamassa uutta osaamista takalinjoilleen. Jyväskylän JYPissä viisi kautta pelannut puolustaja Olli Malmivaara siirtyy Barona-areenalle. 31-vuotias pakki pääsee näin ollen jatkamaan pelaajauraansa nykyisen JYP-luotsi Jyrki Ahon kanssa, joka vastaa ensi kaudella Bluesin valmentamisesta.