Jääkiekkoliiga: Ässät vahvoilla Töölössä


Blues 2,20, tasapeli 3,90, JYP 2,80

Bluesin kolmen ottelun voittoputki päättyi eilen, kun espoolaisten kiri ei riittänyt Ilmalassa Jokereita vastaan. Joukkueen iskukyky on kuitenkin hyvä. JYPin pelin taso puolestaan ailahtelee, kiitos lukuistne puolustuspään vammojen. Kaksi edellistä otteluaan JYP on voittanut, mutta vastassa ovat olleet vaisusti pelannut Ilves ja häntäpään KalPa. Bluesilla riittää kapasiteettia JYPin puolustuksen varamiehisyyden hyödyntämiseen. Toisaalta JYP on ollut keskinäisissä kohtaamisissa vahvoilla. Tasapelin kerroin houkuttelee.

KalPa 4,00, tasapeli 4,30, Kärpät 1,70

Kärpät on osoittanut viime aikoina kuolevaisuuden merkkejä, sillä se on hävinnyt viidestä viime ottelustaan kolme. Tosin vain yhdessä näistä otteluista se on jäänyt kokonaan pisteittä. Liigan alakastin KalPan on kuitenkin vaikea uskoa horjuttavan sarjakärkeä. Vierasvoiton kerroin on turhan matalalla, mutta tasoitusvetoja Kärppien puolesta voi harkita.

Pelicans 2,00, tasapeli 4,05, HPK 3,10

HPK on hävinnyt neljä kertaa peräkkäin, viimeksi sarjajumbo TPS:lle. Hämeenlinnalaisten vire ei siis todellakaan vakuuta. Ottelu on poikkeuksellisen tärkeä, sillä Pelicans on tällä hetkellä viimeisellä pudotuspelisijalla ja HPK kolme pistettä perässä. Tappio olisi kova isku HPK:n pleijarihaaveille. Kotijoukkue on kuitenkin ottelun todennäköisempi voittaja. Keskiviikkona Espoossa lahtelaiset jäivät nollille, mutta kolmen päivän tauko peleistä on varmasti antanut virtaa. Pelicans on muutenkin joukkueista tällä hetkellä parempi. Kotivoitto.

SaiPa 2,45, tasapeli 4,05, Tappara 2,40

Joukkueet kohtaavat kolmesti tulevan viikon sisällä, joten luvassa lienee pientä pudotuspelihenkeä. Sarjassa joukkueet ovat sijoilla kaksi ja kolme, mutta Tappara on pisteissä mitattuna selvästi SaiPaa edellä. SaiPa on todella vahva kotijoukkue, mutta kovasti varamiehinen. Varamiehisyys on näkynyt viime aikojen esityksissä, ja jos joku joukkue, niin juuri Tappara osaa iskeä vastustajansa heikkouksiin. Kertoimet ovat kohdallaan. Vierasvoitolta haiskahtaa.

TPS 2,65, tasapeli 4,00, Lukko 2,25

TPS ei ole luovuttanut. vaan pelaa yritteliästä kiekkoa, vaikka joukkueen pudotuspelihaaveet ovat käytännössä utopiaa. Pelillisesti Tepsin pelissä on paljon korjattavaa. Lukko on joukkueista vahvempi, ja edellisellä Turun-visiitillä se katkaisi myös pitkän vaikean putkensa Turussa. TPS:n yritteliäästä ilmeestä huolimatta vierasjoukkue on suosikki ja kelpaa tällä kertoimella lapulle.

HIFK 1,75, tasapeli 4,20, Ässät 3,85

Kerroinasettelu on yllättävä, sillä HIFK on hävinnyt kolmesti peräkkäin ja pelasi perjantaina raskaan ottelun Raumalla, kun taas Ässät on levännyt keskiviikosta saakka. Porilaiset ovat myös voittaneet kolmesti peräkkäin, joten hallitsevan mestarin kurssi on nousussa. HIFK:n peliesitys Lukkoa vastaan oli ihan kelvollinen ja ottelu olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta reissun rasitukset todennäköisesti näkyvät tänään. Näin räikeällä ylikertoimella Ässät saa pelin.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!