Jääkiekkoliiga: Ässien taaperrus jatkuu


Blues 1,90, tasapeli 4,10, Ässät 3,35

On vaikea sanoa, miksi Ässät on siinä tilanteessa missä se tällä hetkellä on, sillä porilaisten alkukausi oli ihan kelvollinen. Sitten marraskuun alun Ässät on voittanut vain yhden ottelun. Sama ottelu (3-1-voitto HPK:sta) oli ainoa kerta jakson aikana, kun Ässät teki yli kaksi maalia samassa pelissä. 12 viime ottelustaan Ässät on siis 11:ssä tehnyt vain 0-2 maalia! Ei ihme, että voittoja ei tule. Nyt Niklas Hagman on tehnyt paluun kokoonpanoon, mutta se ei ole kääntänyt laivaa. Myös Blues on vähämaalinen joukkue, mutta ennakkosuosikin asemansa se on ansainnut. Kotikerroinkaan ei ole liian alhainen, joten peleihin kotivoitto.

HIFK 1,55, tasapeli 4,60, KalPa 4,85

HIFK on voittanut seitsemän ottelua peräkkäin ja hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan vain yhden, senkin sarjakärki Kärpille. Lauantaina HIFK möyhensi juuri KalPan vieraskentällä 6-1, joten ei ole mikään ihme, että IFK on ottelussa selvä suosikki. Kertoimissa se on kuitenkin vähän liiankin selvä suosikki. Viime lauantain nöyryytys sikseen, yleensä KalPan ottelut eivät mene yhtä rumiksi. Tasapelin ja tasoituksellisten KalPan voittojen kertoimet kiinnostavat.

Ilves 2,15, tasapeli 4,05, Pelicans 2,80

Kumpikin joukkue kyntää urakalla. Ilves on hävinnyt viisi ja Pelicans seitsemän edellistä otteluaan. Kumpikaan ei ole kasannut näistä otteluista yhtä ainoaa pistettä, vaan tappiot ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Tilanne on sikäli erikoinen, että joukkueiden kauden aiemmat yhteenotot olivat kärkikamppailuita. Kumpikin joukkue on tuskaillut maalinteon kanssa, joten luvassa on vähämaalinen ottelu. Kerroin alle 5,5 maalille ei kuitenkaan ole häävi (1,52). Vedonlyöjälle ei kertoimista irtoa suurta etua, joten ottelu kannattaisi kenties jättää kokonaan sikseen. Jos pelihammasta ehdottomasti kolottaa, ottelua kannattaa lähestyä vierasmenestysten kautta.

Kärpät 1,52, tasapeli 4,75, Lukko 5,00

Tämä alkaa olla tylsää. Kärppien kertoimet ovat tätä nykyä erittäin harvoin pelikelpoisia, mutta minkäs teet, kun joukkue voittaa käytännössä jokaisen ottelunsa? Lukko on hyvässä vireessä, mutta Raksilassa sekään ei välttämättä auta. Yli 5,5 maalin kerroin 2,25 on nipin napin pelikelpoinen. Kärpät voi iskeä 3-4 maalia ja Lukollakin on kelvollisia hyökkäysaseita. Kovin suurta juhlaa tämäkään ottelu ei kuitenkaan vedonlyöjälle aiheuta.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!