Jääkiekkoliiga: Ässillä paineita keskiviikon kotiottelussa


Keskiviikkona Porin Isomäessä tuskin peruutellaan, kun kaksi aktiivista ja kovatempoista joukkuetta kohtaavat toisensa. Sarjassa kolmanneksi viimeiseksi valahtanut Ässät tarvitsee piristysruisketta, sillä hallitsevan mestarin marraskuu on ollut yhtä kyntämistä. SaiPa on sarjassa kolmantena hyvissä iskuasemissa.

Kokoonpanot

Ässiltä puuttuu puolustaja Jyri Marttinen. Pitkäaikaispotilas Tapio Sammalkangas on jo lähellä pelikuntoa, muttei pelaa vielä keskiviikkona. Hyökkäyspäässä Niklas Hagmanin poissaolo jättää valtavan aukon. Myös Kamil Kreps on hyökkääjistä sivussa, joten Ässiltä puuttuu kaksi ykkössentteriä. Nuoret Juho Lammikko ja Niko Ojamäki tulevat kokoonpanoon.

Myös SaiPalla on poissaoloja. Lauantain KalPa-voitossa lappeenrantalaiset pelasivat ilman Jaakko RissastaRoope Hämäläistä ja Jesse Mankista. Heistä vain Rissanen on pelikunnossa. Lauantaina loukkaantunut Joni Suutari pystyy pelaamaan, mutta samassa ottelussa kovia kokenut Stefano Giliati on sivussa.

Vire

Ässät on hävinnyt kaikki marraskuun ottelunsa Kuudessa viime ottelussa Lukko kahdesti, KalPa, Kärpät, HIFK ja JYP ovat olleet liian vahvoja porilaisille. Tilannetta ei helpota Hagmanin puuttuminen. Ässien tehot ovat olleet vahvasti Hagmanin ja Dragan Umicevicin varassa.

SaiPa on edennyt viime kierrokset voitto-tappio-tahtia. Joukkue pelaa pääosin tasaisia ja vähämaalisia pelejä. Alle 5,5 maalin kerroin on kuitenkin vaatimaton 1,50.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Porissa. Syyskuussa sarjan alkukierroksilla SaiPa isännöi Ässiä Lappeenrannassa ja voitti ottelun 3-2.

Kertoimet

Ässät on huonosta vireestään huolimatta ennakkosuosikki kertoimella 2,27. Tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen antaa kertoimeksi 3,95, SaiPan voittokerroin on 2,65.

Lyö vetoa ottelusta täällä!