Jääkiekkoliiga: Blues kukistaa Ässät


Kotimainen jääkiekkoviikko käynnistyy heti maanantaina, kun Blues ja Ässät kohtaavat Espoossa. Sarjassa seitsemäntenä oleva Blues tavoittelee vielä suoraa play-off-paikkaa, kolmanneksi viimeisenä lojuva Ässät odottelee kesälomaa.

Kokoonpanot

Bluesin joukkue on lähes terve. Kesken lauantain Kärpät-vierasottelun joukkue muutti ketjujaan, joten muutoksia saattaa olla luvassa myös maanantaina. Pitkäaikaispotilaiden Nico Nybergin, Santeri Arousvan ja Joni Tuomisen lisäksi sivussa on Siim Liivik.

Ässien rivistöstä puuttuvat loukkaantumisten takia vain Kamil Kreps ja Sami Lähteenmäki. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Ässien käytössä on seuran A-nuoria. Porilaisten A-juniorijoukkue aloittaa tiistaina pudotuspelit, ja ne mittelöt saatetaan priorisoida merkityksettömiä liigaotteluita tärkeämmiksi.

Vire

Bluesin ohjelma on viime aikoina ollut vaikea, ja viidestä vime ottelustaan espoolaiset ovatkin voittaneet vain kaksi. Kotivoitto Kärpistä osoitti kuitenkin, että joukkue kykenee ottamaan isojakin päänahkoja.

Ässät on pelkässä kiusaajan asemassa, mutta sen roolin joukkue on hoitanut melko hyvin. Neljän ottelun kotiputkensa aikana Ässät voitti HIFK:n ja nappasi pisteen JYPiltä.

Aiemmat kohtaamiset

Ässät voitti Bluesin syyskuussa sarjan alkumetreillä, mutta Blues on vienyt seuraavat kolme yhteenottoa. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat Bluesille 9-3, maalit 10-8.

Vedonlyönti

Blues (-1,5) voittaa, 2,16. Ässät pelaa panoksetta. Se on muutenkin myynyt jo ykköstähtensä pois, ja maanantaina kokoonpanossa saatetaan nähdä varamiesten varamiehiä. Blues on joukkueista parempi. Maaleilla espoolaiset eivät yleensä juhli, mutta porilaisten tehottomuus saattaa riittää tasoitusvedonkin osumiseen.