Jääkiekkoliiga: HIFK jatkaa voittoputkeaan kriisi-Ässien vieraana


Ilves 2,30, tasapeli 4,00, SaiPa 2,60

Joukkueet ovat matkalla eri suuntiin. Ilves on hävinnyt jo neljästi peräkkäin ja pudonnut sarjassa sijalle 10. SaiPa on sen sijaan loukkaantumishuolistaan huolimatta voittanut viidestä vime ottelustaan neljä. On vaikea arvioida, missä vaiheessa ja kuinka paljon tiettyjen SaiPa-pelaajien kuormitus alkaa näkyä. Ilves pelaa kuitenkin tällä hetkellä käytännössä ilman ykkössentteriä, mikä näkyy hyökkäyspään tehoissa. Puolustamisessa Ilveksen ongelmat eivät ole, mutta tulokset pysyvät kehnoina, jos hyökkääjät eivät tee maaleja. Ennakkoasetelma on todella tasainen, ja vierasvoitolle on laskettu niukka ylikerroin.

JYP 1,60, tasapeli 4,50, HPK 4,50

Kumpikin joukkue on melko hyvässä iskussa. JYPin ennakkosuosikin asema on kertoimissa kuitenkin hieman liian suuri. Erittäin todennäköistä on ainakin se, että ottelussa ei nähdä kovinkaan montaa maalia. JYP on omassa päässään todella vahva, ja HPK:n vaikeudet ovat olleet juuri maalinteossa, vaikka kahdessa viime pelissä kaksi maalia onkin riittänyt hämeenlinnalaisille. Under-vetojenkin kertoimet ovat kuitenkin niin vaatimattomia, että paras ratkaisu on lähteä altavastaajan linjoille. Mahdollinen vähämaalisuus nostaa tasapelin todennäköisyyttä.

KalPa 2,15, tasapeli 3,95, Pelicans 2,85

Tässäkin ottelussa kohtaavat rämpivät joukkueet. KalPan peli on kuitenkin parantunut, vaikka kaksi viimeistä otteluaan kuopiolaiset ovatkin hävinneet niukasti. Kauden vaikeinta jaksoaan elävä Pelicans on voittanut viidesti peräkkäin. Tällä hetkellä lahtelaisten pelaaminen on hieman väkinäistä pakottamista ja yliyrittämistä. Ottelun ennakkoasetelmat ovat silti hyvin tasaiset, sillä KalPan perustaso ei ole merkittävästi Pelicansia edellä. Näistä lähtökohdista peleihin menee kuitenkin niukka kotivoitto.

Ässät 2,95, tasapeli 3,90, HIFK 2,30

Kymmenestä viime ottelustaan vain yhden voittanut Ässät kyntää aivan pohjamudissa. Tilanne on varmasti erittäin vaikea, sillä päävalmentaja Pekka Virran vahvuuksiin ei kuulu kriisien hoitaminen. Viidesti peräkkäin voittanut HIFK on syystäkin vierassuosikki. Helsinkiläisten peli on kauttaaltaan kovatasoista. Vierasvoitto.