Jääkiekkoliiga: HIFK raapii voiton Tapparasta kärkipään ottelussa


Blues 1,88, tasapeli 4,25, Pelicans 3,30

Kumpikin joukkue on hyvässä iskussa. Omiin ei mene montaa maalia, ja toisessa päässä tehdään riittävästi osumia. Blues on esittänyt hyviä otteita jo pidemmän aikaa, ja Pelicansin pitkä tappioputki on vaihtunut kolmeen peräkkäiseen voittoon. Viikonloppuna Pelicans-veskari Jere Myllyniemi pelasi kaksi nollapeliä. Lähtökohdat ovat huomattavasti kerroinasettelua tasaisemmat. Bluesin suosikinasemaa on yliarvioitu, joten unohdetaan kotivoitto peleistä. Vierasvoitto ja erityisesti tasapeli ovat houkuttelevampia vaihtoehtoja. Odotettu vähämaalisuus nostaa tasapelin todennäköisyyttä.

HIFK 2,20, tasapeli 4,10, Tappara 2,70

Tappara on yllättäen hävinnyt TPS:lle ja Ilvekselle vaisuilla esityksillä. HIFK:n tuloksissa näkyy sarjan tasaisuus. Joukkue pelaa varsin tasokasta jääkiekkoa, mutta viidestä viime ottelusta voittoja ja tappioita on tullut tasatahtia. Toissa kierroksen voitto Kärpistä on kuitenkin aikamoinen näyttö. Kotonaan IFK on juuri sen suuruinen suosikki kuin kertoimet osoittavat, joten isäntien voitto kelpaa peleihin.

Ilves 2,00, tasapeli 4,05, HPK 3,10

Ilves on jyrännyt viime aikoina voitosta voittoon ja lähtee Hämeen paikallisotteluun selvänä ennakkosuosikkina. HPK on vielä mukana pudotuspelitaistelussa, mutta voitoille alkaa olla jo kova tarve. Joulutauon jälkeisistä neljästä ottelustaan Kerho on hävinnyt kolme, mutta se myös kohtasi niin Jokerit kuin Kärpät kahdesti. Ilveksen iskukyky on kuitenkin tällä hetkellä niin kova, että kotivoittoon sopii uskoa.

Kärpät 1,53, tasapeli 4,60, Lukko 5,00

Kärppien kerroin on totutusti aivan liian alhaalla, mutta kahdesti peräkkäin häntäpään joukkueille hävinnyt Lukkokaan ei herätä luottamusta. Katseet kannattaa siis suunnata muualle kuin lopputuloksen veikkaamiseen. Kerrointarjonta ei ole miltään osin hääviä, mutta pienellä panoksella voi harkita Lukon Aaron Gagnonin onnistumista maalinteossa. Sentteri on ollut hyvässä iskussa jo useamman viikon, ja kerroin 4,60 on kokeilemisen arvoinen.

TPS 2,35, tasapeli 3,95, SaiPa 2,55

SaiPan pitäisi olla ennakkosuosikki. Se toki pelasi eilen ja saattaa olla hieman väsynyt, mutta upea 5-1-vierasvoitto Jokereista piristää. TPS:n kerrointa kenties alentaa viime perjantain kotivoitto Tapparasta. Vuorokautta myöhemmin turkulaiset jäivät kuitenkin Lahdessa nollille. Suoritustaso ja tasaisuus eivät vain riitä. SaiPalla oli vaikea jakso, mutta joukkueena se on TPS:ää parempi. Vierasvoitto.

Ässät 2,55, tasapeli 3,95, Jokerit 2,35

Ässien kelkan kääntymisestä on aivan liian aikaista puhua, mutta hyvällä pelillä tulleet kaksi peräkkäistä voittoa ovat lupaava merkki. Jokerit jäi tiistaina SaiPaa vastaan pisteittä ensimmäistä kertaa viiteen otteluun (ja Tomek Valtosen alaisuudessa). Ottelusta on vaikea sanoa juuri mitään, mutta Ässät voisi nostaa kotiedun turvin suosikiksikin. Kokeillaan siis kotivoittoa.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!