Jääkiekkoliiga: HIFK vie jäähallin viimeisen derbyn


HIFK 1,95, tasapeli 4,10, Jokerit 3,20

Kohtaaminen on joukkueiden viimeinen legendaarisessa Helsingin jäähallissa. Jokerit väänsi perjantaina maalin voiton Tomek Valtosen päävalmentajadebyytissä. Peliesitys ei kuitenkaan ollut erikoinen, ja HIFK on paljon HPK:ta kovempi haaste. IFK nollasi perjantaina Pelicansin ja haki vieraskentältä tyylikkään 3-0-voiton. Jokereiden sairaslistakin on jo niin pitkä, että se ei voi olla näkymättä peliesityksissä. Kotivoitto.

HPK 3,70, tasapeli 4,10, Kärpät 1,8

Kärpät jatkoi siitä, mihin syyskaudella jäi ja voitti perjantaina JYPin kotonaan. Joitakin otteluita oululaiset tulevat tällä kaudella häviämään, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kyse tulee olemaan lähinnä yksittäisistä lipsahduksista. HPK:ta vastaan Kärppien rutiinin pitäisi riittää, vaikka ottelu pelattaisiin kuussa. Vieraskerroin on nipin napin pelikelpoinen.

Ilves 1,95, tasapeli 4,10, Ässät 3,20

Ässät löysi perjantainakin tavan hävitä jääkiekko-ottelu. Se teki pitkästä aikaa riittävästi maaleja (4) voittaakseen, mutta päästi TPS:n jatkuvasti tasoihin ja hävisi rankkareilla. Ilves kellisti hienosti vieraskentällä KalPan ja on tänään kotisuosikki häviämään alistunutta vierailijaansa vastaan. Kotivoitto kelpaa peleihin.

JYP 2,40, tasapeli 3,95, Tappara 2,50

Kierroksen huippukamppailun veikkaaminen on kolikonheittoa. JYP hävisi perjantaina, mutta Kärpille häviävät kaikki muutkin joukkueet. Tappara puolestaan voitti Lukon vakuuttavalla tavalla. Joukkueiden välillä on vaikea nähdä olevan mitään suurta eroa, vaikka Tappara onkin hieman paremmassa vireessä. Tasapeli antaa suurimman kertoimen.

Lukko 1,95, tasapeli 4,00, Blues 3,25

Lukko jäi eilen Tapparan jalkoihin, vaikka ottelu ratkesikin vasta illan jälkimmäisellä puoliskolla. Blues voitti ja nollasi tyylikkäästi SaiPan kotihallissaan järkevän esityksen päätteeksi. Lukko on kuitenkin perustasoltaan joukkueista parempi, ja kotijäällään se on erittäin vahva. Kotivoitto.

SaiPa 1,65, tasapeli 4,35, Pelicans 4,30

Pelicansin perjantainen HIFK-tappio oli joukkueelle jo 11. peräkkäinen. Pelicans ei ole päässyt putkensa aikana kertaakaan edes jatkoajalle! Tilanne on siis erittäin tukala. SaiPa oli todella vaisu perjantaina Espoossa, mutta toista yhtä kankeaa esitystä lappeenrantalaisilta tuskin nähdään. Lisäksi SaiPa on liigan paras kotijoukkue. Kotivoiton kerroin voisi olla parempikin, mutta SaiPan vähintään kahden maalin voitolle annettu kerroin 2,08 on jo pelikelpoinen.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!