Jääkiekkoliiga: HIFK voittaa Bluesin kotonaan


HIFK 1,88, tasapeli 4,00, Blues 3,45

Ottelussa on isot panokset, sillä kumpikin joukkue tavoittelee edelleen suoraa pudotuspelipaikkaa. HIFK on hävinnyt neljä ottelua peräkkäin, mutta siihen ei kannata ylireagoida; joukkue on kohdannut koko kärkinelikon. SaiPa-kamppailua lukuunottamatta HIFK oli myös peleissä täysin mukana. Enemmän huolta luulisi olevan Blues-leirissä, sillä espoolaisjoukkue hävisi eilen kotonaan Ilvekselle tekemättä maaliakaan, ja sitä ennen Pelicans höykytti Bluesia 5-1. HIFK on joukkueista vahvempi ja etenkin kotonaan vahvoilla.

Ilves 3,90, tasapeli 4,15, Kärpät 1,75

Tiistain TPS-ottelun luulisi olleen Kärpille varsin herättävä kokemus. Joukkue pelasi sarjajumbon vieraana löysästi aivan puolivaloilla ja hävisi jatkoajalla. On vaikea uskkoa Kärppien syyllistyvän samaan amatöörivirheeseen torstaina. KalPasta hankittu Adam Masuhr vahvistaa oululaisten puolustusta loppukaudella, muttei pelaa vielä Ilvestä vastaan. Ilveksen keskiviikkoinen voitto Bluesista ilman Michael Kerästä ei ollut jättiyllätys, mutta pisteiden hinta oli kallis, sillä peräti neljä Ilves-pelaajaa putosi loukkaantuneena riveistä kesken ottelun. Kokoonpanot on syytä tarkistaa, mutta näillä ennakkotiedoilla Kärppien kerroin on oikea. Vierasvoitto.

SaiPa 2,30, tasapeli 3,85, Jokerit 2,65

Kovana kotijoukkueena tunnettu SaiPa on viime aikoina ailahdellut kotonaan. Jokerit on tehnyt hyvää jälkeä sarjassa alempana olevia joukkueita vastaan, mutta SaiPa on paha rasti. Lisämielenkiintoa otteluun tuo se, että joukkueet saattavat hyvinkin kohdata puolivälierissä. Näin kävisi, jos pudotuspelit alkaisivat tänään. Ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset, ja ottelu voi ratketa siihen, kumpi joukkue on erikoistilanteissa vahvempi. Kummankin joukkueen ylivoima on nimittäin ollut viime aikoina tehokasta. Näillä kertoimilla tasapeli on houkutteleva haku. SaiPalla on kokoonpanohuolia, joten rosteri kannattaa tarkistaa ennen vedonlyöntiä. Varamiehisyys nimittäin tekisi Jokereista suosikin.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!