Jääkiekkoliiga: HIFK voittaa Raumalla


KalPa 2,15, tasapeli 4,10, SaiPa 2,75

KalPan hyökkäyspelin ongelmat jatkuvat, sillä perjantaina kuopiolaiset jäivät Jyväskylässä maaleitta ja yksi tehty osuma riitti JYPille voittoon. Epäonnesta ei oikeastaan voi puhua, sillä KalPan maalintekopaikkojenkin määrä on varsin alhainen. Puolustuspeli on toiminut varamiehisyydestä huolimatta, mutta perjantaina lasarettiin ilmestyi taas uusi mies. Marko Kauppinen on lauantaina sivussa, joten Sami Kapanen pelannee puolustajana. SaiPa hävisi eilen Tapparalle, mutta kokonaisuutena sen meno on ollut isäntiä vahvempaa. SaiPakin tekee silti melko vähän maaleja. Lopputulosta on vaikea veikata. Alle 4,5 maalin kerroin on 1,97 ja kerroin alle 5,5 maalille on 1,45. Kumpikaan kerroin ei ole häävi, mutta parempaakaan ei oikein ole tarjolla.

Kärpät 1,95, tasapeli 4,10, Jokerit 3,20

Alisuorittaneiden ennakkosuosikkien kohtaaminen. Kärpät on kuitenkin piristynyt ja voittanut neljä edellistä otteluaan. Näissä matseissa oululaiset ovat tehneet 17 maalia. Omiin on mennyt vain neljä maalia, mikä on suuri huolenaihe Jokereille, joka ei tunnu osuvan mistään tällä hetkellä. Torstaina Jokerit hävisi sarjajumbo Bluesille, kun se ei onnistunut tekemään maalin maalia. Blues korjasi potin yhdellä osumalla. Näistä lähtökohdista on vaikea veikata mitään muuta kuin kotivoittoa.

Lukko 2,22, tasapeli 4,05, HIFK 2,70

Joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran tällä kaudella. Voitot ovat tasan 1-1. Lukko toivoo uuden sentterihankinta Aaron Gagnonin piristävän hyökkäyspeliä, joka on ollut tukkoista. Lukon alkukausi onkin ollut surkea, sillä raumalaiset ovat sarjassa viimeistä edellisinä. HIFK:n tekemisessä on tällä hetkellä aivan eri meininki: joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja saanut vähintään pisteen viidestä viime ottelustaan. Tehoja on tullut loukkaantumissumasta huolimatta. Vierasvoitto on kierroksen parhaita pelivalintoja.

TPS 1,87, tasapeli 4,25, Blues 3,35

TPS:n peli on ollut aikamoista vuoristorataa. Esitys torstain 0-4-vierastappiossa HIFK:lle oli varsin hengetön. Kotonaan TPS pelaa varmasti voitosta, mikä on toki vähimmäisvaatimus. Blues katkaisi tappioputkensa ja taisteli torstaina 1-0-voiton Jokereista, mutta yhdellä tehdyllä maalilla se ei montaa peliä voita. Kolme pistettä helpottivat joka tapauksessa espoolaisten asemaa sekä sarjataulukossa että henkisesti. Kotonaan kohtalainen TPS on ennakkosuosikki ja kotikerroin on juuri ja juuri hyväksyttävissä.

Ässät 2,30, tasapeli 4,00, JYP 2,60

Ässien pelistä löytyy valtavasti parannettavaa, mutta kotihallista porilaisilla on vain voittoja. Eilen aukesi voittotili myös vieraskentällä, kun Pelicans kaatui Lahdessa 3-2. Tehottomuusongelmasta kärsivä JYP kukisti KalPan, mutta yksi tehty maali harvoin riittää voittoon asti. Sarjataulukossa JYP on hieman porilaisia edellä. Ässien kotietu on kuitenkin vahva. Ottelu ratkeaa kummankin joukkueen pelaamiseen puolustuspäässä, sillä etenkään JYPiltä ei voi montaa maalia odottaa. Näistä lähtökohdista peleihin hyväkertoiminen kotivoitto.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!