Jääkiekkoliiga: HPK:lla hyvä mahdollisuus lähettää Jokerit lomille villi kortti -kierroksella


Jokerit-HPK

Jokereiden ja HPK:n välinen ottelupari on villi kortti -kierroksen kahdesta parista ennakkoon mielenkiintoisempi. Vastakkain ovat suurseura, jonka materiaalilla ja pelaajabudjetilla ei pitäisi jäädä pois kuuden parhaan joukosta sekä joukkue, joka ehti jo kertaalleen luovuttaa pudotuspelipaikan suhteen ja myydä kaksi joukkueensa parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa.

HPK repi uskomattoman kahdeksan ottelun voittoputken ja nousi päätöskierroksella kymmenen joukkoon. Suoritus voi siivittää HPK:n mihin vain, sillä joukkueen itseluottamus on huipussaan ja pelin taso on korkealla. Kerhon menestyksessä ei todellakaan ole kyse hampaat irvessä pelattavasta selvitytymisjääkiekosta, vaan Pasi Arvonen on saanut hämeenlinnalaisjoukkueen pelaamaan todella tyylikästä ja monipuolista jääkiekkoa.

Samaa ei voi sanoa Jokereista. Jokerit ei välttämättä pelaa kovinkaan huonosti, mutta jollain tavalla käsijarru näyttää jääneen päälle. Jokereilla ei ole tasaisuutta nimeksikään, ja joukkue tuntuu pelaavan käsijarru päällä. Runkosarjan päättyminen 1-5-murskatappioon kotihallissa oli todella huono ponnistuslauta pudotuspeleihin. Tulos ei jättänyt mitään selitettävää, vaikka vastassa olikin runkosarjavoittaja Kärpät. Jokereilla oli ottelussa isot panokset, mutta se romahti täysin ja päästi ottelun ensimmäiset viisi maalia.

Paperilla otteluparivertailu kääntyy ilman muuta Jokereiden eduksi, mutta kentällä HPK on viime aikoina ollut paljon pirteämpi. Jokereille lohtua tuovat runkosarjan keskinäiset ottelut, joissa helsinkiläiset olivat vahvempia voitoin 3-1. Kerroin sille, että Jokerit vie HPK-otteluparin, on vain 1,45. Sarjasta voi tulla paljon tasaisempi, ja paras kolmesta -systeemi tasoittaa puntteja entisestään. HPK:lla on tällä hetkellä kaikki edellytykset yllättää nimekkäämpi Jokerit, ja hämeenlinnalaisten jatkopaikan kerroin 2,60 on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Pelicans-HIFK

Kumpikin joukkue päätti runkosarjansa varsin positiivisella. Pelicans tosin kohtasi viimeisillä kierroksilla panoksetta pelaavia häntäpään joukkueita, joita vastaan pisteitä ei sovikaan menettää.

Kummallakin joukkueella oli runkosarjassa hyvät ja huonot hetkensä. Pelicansin tilanne oli kuitenkin huomattavasti stabiilimpi. Joukkueessa ei tapahtunut dramaattisia muutoksia sen jälkeen, kun Radek Smolenak lähti jo alkusyksystä KHL:ään. Jaksottaiset heilahtelut olivat normaalia vaihtelua, ja runkosarjan kahdeksas sija oli jotakuinkin sitä, mitä Pelicansilta sopi odottaakin.

HIFK puolestaan on ollut varsin sekava nippu lähes koko kauden. Ensimmäiset kuukaudet menivät tusinaulkomaalaisia poistaessa ja pelaaminen oli täysin hakusessa. Lukuisat loukkaantumisetkaan eivät auttaneet asiaa. Pahimman ruljanssin jälkeen tuloksia alkoi tulla, mutta lopulta tie nousi Raimo Summasen alaisuudessa jälleen kerran pystyyn. Summanen korvattiin Harri Rindellillä vain muutama kierros ennen runkosarjan päätöstä. Rindellin alaisuudessa IFK on pelannut joitakin hyviäkin otteluita, mutta voiko näin sekavista lähtökohdista odottaa merkittävää play-off-menestystä?

Tuskin. Sarjan ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset, mutta ennakkoasetelmissa Pelicans on hiuksenhieno ennakkosuosikki. Kertoimenlaskijat eivät ole samaa mieltä, vaan HIFK on nostettu pieneksi suosikiksi. Pelicansin jatkopaikan kerroin 1,90 on tarttumisen arvoinen.

Lyö vetoa jääkiekkoliigan pudotuspeleistä täällä!