Jääkiekkoliiga: HPK:n pudotuspeliunelma murskaksi


HPK 2,95-Tappara 2,10

Vieläkö HPK sinnittelee? Eroa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä, mutta lukemassa hämää se, että yhdeksäntenä oleva HIFK on pelannut ottelun vähemmän, ja joukkueet kohtaavat toisensa päätöskierroksella. HPK:n on kuitenkin pakko ottaa täydet pisteet niin Tapparalta kuin Lukoltakin ennen sitä. Se on paljon pyydetty, vaikka HPK onkin hyvässä vireessä ja pelaa kovalla itseluottamuksella. Tappara on pykälää kovempi joukkue kuin HPK:n voittoputkensa aikana kaatamat ryhmät. Edes pari poissaolot eivät hidasta Tapparaa liiaksi. Ottelusta tulee todennäköisesti tasainen, mutta HPK:n pudotuspelihaaveet tyssäävät tähän.

Ilves 2,25-Blues 2,70

Kummallakin joukkueella on panosta. Erityisesti sitä on Bluesilla, joka taistelee vielä suorasta puolivälieräpaikasta. Joukkueiden välillä on vaikea löytää merkittäviä eroja. Joukkueet ovat perustasoltaan hyvin lähellä toisiaan, ne ovat lähes identtisessä tuloskunnossa eikä kummallakaan ole uusia, pahoja loukkaantumisia. Ilves on voittanut kauden kolme aiempaa kohtaamista, mutta senkin tilaston avulla on helpompi ennustaa menneisyyttä kuin tulevaisuutta. Joukkueet saattavat hyvinkin kohdata jo säälipleijareissa, jos Blues sinne joutuu. Ottelusta tulee todennäköisesti vähämaalinen, mutta siitäkään lähtökohdasta sopivia kertoimia ei oikein löydy. Tuottoisimpia valintoja lienevät tasapeli (3,90) tai jommankumman joukkueen maalin voitto.

KalPa 2,30-TPS 2,60

KalPa pelaa panoksettomia liigapelejä ryhmällä, joka ei ole liigatasoa. TPS puolestaan pelaa ihan sisuuntuneesti, mutta sekin pelaa panoksetta ja on lisäksi umpisurkea vierasjoukkue. Panoksettomuuden takia vedot kannattaa jättää lyömättä.

Kärpät 1,70-Pelicans 3,95

Kärppiä rasittaa eilinen ottelu Jyväskylässä, mutta joukkue on tottunut reissaamaan. Avainpelaajien loukkaantumiset kiusaavat oululaisia. Tästäkin huolimatta Kärpät on kotonaan suosikki, mutta ottelusta voi tulla kertoimia tasaisempi. Tasoitusvedot Pelicansin puolesta voivat osoittautua tuottoisiksi. Myös tasapelin kerroin 4,40 on varsin korkea.

SaiPa 2,20-JYP 2,75

Sarjanelonen ja -vitonen ovat suorassa kilpailussa keskenään. Panoksena on pudotuspelien kotietu, joten latausta kummaltakaan ei tule puuttumaan. SaiPalla on ainakin paljon parannettavaa, sillä Satakunnan-kiertueensa päätteeksi se hävisi panoksetta pelaavalle Ässille. JYP pelasi kuitenkin eilen Kärppiä vastaan, mikä hieman kääntää vaakaa kotijoukkueen eduksi. Voitto Kärpistä oli JYPiltä kova työnäyte, mutta oliko kyseessä pysyvä pelin paraneminen vai yhden illan juttu? Ottelu on lähes ympäripyöreä. Kotiedun turvin vedot SaiPalle.

Lukko 1,50-Ässät 5,40

Ottelussa on paikallislatausta. Siinä ainoa Ässien puolesta puhuva asia ottelussa sitten onkin. Lukko on yllättäen hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja Ässät on kiusannut parempiaan ihan sisukkaasti, mutta raumalaisten kokenut joukkue tuskin liikaa hätkähtää paria tappiota. Tasoitusvedot Lukon puolesta ovat paikallaan.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!