Jääkiekkoliiga: Huippukuntoinen Ilves voittaa Raumalla


Kärpät 1,82, tasapeli 4,35, JYP 3,45

Kärpät liitää seitsemän ottelun voittoputkessa, joten sitä on vaikea olla pitämättä kotikaukalossaan ennakkosuosikkina. Kotikerroin on kuitenkin jokseenkin alhainen. JYP pystyy nimittäin aiheuttamaan tukuttain ongelmia kotijoukkueelle, ja onhan jyväskyläläisnippukin voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Liigassa pelataan varsin vähän yli 5,5 maalin rajan ylittäviä otteluita, mutta tässä on ainesta. Kerroinkin on houkutteleva 2,45.

Lukko 2,05, tasapeli 4,10, Ilves 2,95

Vierasvoiton kerroin houkuttelee kovasti. Ilves on ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen sarjakärjessä, eivätkä edes uudelleen auenneet omistajasekoilut ole estäneet tupsukorvia ottamasta täyttä kuutta pistettä tällä viikolla. Lukon peli on jo parempaa kuin esimerkiksi kuukausi sitten, mutta ei raumalaisiin vieläkään liikaa luottamista ole. Vieraskertoimeen on syytä tarttua.

SaiPa 2,30, tasapeli 4,10, Pelicans 2,55

Vastakkain on kaksi motivoitunutta ja ärsytettyä joukkuetta, sillä kummallakin on alla tappio ja Pelicansilla peräti kolme. Pelicansilla on pieni lepoetu, sillä SaiPa pelasi viimeksi eilen ja Pelicans tiistaina, mutta mitään valtavaa merkitystä asialla tuskin on. Kyseessä on etukäteen ympäripyöreä ottelu, jossa tasapelikin voi olla lähellä. SaiPa on kuitenkin Kisapuistossa ennakkosuosikki.

TPS 1,88, tasapeli 4,20, HPK 3,35

Valmentajanvaihdos ei parantanut kohujoukkue HPK:n tahtia, vaan sarjajumbo Blues haki perjantaina pinnat Hämeenlinnasta. Joukkue tuntuu pelaavan ilman itseluottamusta. TPS:n suoritustaso voi olla päivästä riippuen mitä tahansa, mutta tällaiset ottelut turkulaisten pitäisi kyllä pystyä hoitamaan. HPK:n tilanne ei yksinkertaisesti tällä hetkellä anna odottaa juuri mitään. Kotivoitto.

Tappara 1,78, tasapeli 4,35, HIFK 3,60

Tappara on toki voittanut viidesti peräkkäin ja HIFK hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Isäntien ennakkosuosikin asemaa ei voi kiistää, mutta kerroinasettelussa on kenties ylireagoitu HIFK:n kahteen edelliseen otteluun ja etenkin perjantain derbytappioon Jokereille. IFK:n peli on parantunut matkan varrella, ja tuloksiakin on tullut kokonaisuus huomioiden ihan kohtalaisesti. Tappara on ennakkosuosikki, mutta näillä kertoimilla tasapeli ja vierasvoitto ovat parempia poimintoja vetoihin.

Blues 2,50, tasapeli 3,95, Ässät 2,40

Blues otti vaihteeksi voiton ja nousi pois sarjan jumbopaikalta, mutta yksi voitto kriisijoukkuetta vastaan ei vielä anna aihetta heittää hattua ilmaan. Toki monet Bluesin tappioista ovat tulleet yhdellä tai kahdella maalilla, joten tilanne ei ole täysin epätoivoinen. Tehoja olisi silti löydyttävä. Ässät on viime kierroksilla ollut hyvässä iskussa. Vieraspelaaminen ei ole sujunut, mutta tuskin kotiedulla valtavaa merkitystä tässä väännössä on. Peli Ässille.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!