Jääkiekkoliiga: Jokerit kukistaa Ilveksen


HIFK 1,78, tasapeli 4,30, Blues 3,65

Kummankin peli on takkuillut. Blues on hävinnyt jo kolmesti putkeen. Suurin syy espoolaisten alavireeseen on tehottomuus. HIFK puolestaan on pelannut viime kierrokset voitto-tappio-tahdilla. Lauantaina IFK jäi täysin SaiPan jyrän alle, mikä on sille kotihallissa todella harvinaista. Blues voitti HIFK.n vieraissa jo aiemmin tällä kaudella, mutta yleensä Helsingin jäähalli on ollut mitä hankalin paikka espoolaisille. Kotijoukkuetta on ennakkosuoskki nytkin, mutta kotikerroin on aivan liian alhainen. Alle 5,5 maalin kerroin 1,62 on sekin siinä ja siinä, mutta otetaan under-veto hampaita kiristellen peleihin.

HPK 1,95, tasapeli 4,20, KalPa 3,15

Kumpikin joukkue on hyvässä iskussa. Sarjan alakastiin povattu HPK on neljäntenä. Kerho on voittanut kaikki kotiottelunsa ja lisää hyviä uutisia kuuluu sairastuvalta: avainpelaajiin kuuluvat Jesse Saarinen ja Ville Viitaluoma ovat lähellä pelikuntoa, mutta keskiviikkona kaksikon pelaaminen on vielä epävarmaa. KalPa aloitti kautensa mollissa, mutta kolmesta edellisestä ottelusta on tullut voitto. Omiin näissä kamppailuissa on mennyt vain kaksi maalia, ja maanantaina voitto onnistui vieraskentälläkin. Ennakkoasetelmat ovat varsin ympäripyöreät. Parhaat pelivalinnat ovat tasapeli ja vierasvoitto.

Jokerit 1,62, tasapeli 4,50, Ilves 4,35

Jokereiden peli sujuu varsin hyvin, mutta sama ongelma vaivaa edelleen: viimeistelijöitä ei löydy. Kolme viime peliään helsinkiläiset ovat voittaneet, mutta on kokonaan toinen juttu, kuinka kauan kahdella maalilla voittaa pelejä. Käänteisesti vähäinen maalimäärä kuitenkin paljastaa Jokereiden vahvuuden: omissakaan ei soi. Ilves on aloittanut kautensa hyvin, mutta tässä ottelussa materiaaliero on niin selvä, että tamperelaisten eväät eivät taida riittää. Kotivoitto.

Lyö vetoa otteluista täällä!