Jääkiekkoliiga: JYP kiusaa Tapparaa kärkikamppailussa


HIFK 1,50 - TPS 5,00

HIFK on hävinnyt viisi kertaa peräkkäin joten tuskaillut pelinsä kanssa, joten TPS:n kohtaaminen osui juuri sopivaan saumaan. TPS ei nimittäin ole ottanut kolmen pisteen vierasvoittoa 13:een kuukauteen. Tiistainen Kärpät-kotivoitto oli TPS:lle ilmeisesti yhden illan juttu, koska eilen joukkue suli kotihallissaan Ässiä vastaan 2-0-johtoasemassa. Kotikerroin ei ole huikeimmasta päästä, mutta pelattavaa voi etsiä esimerkiksi tasoitusvedoista. HIFK:n kahden maalin voiton kerroin on 5,40 ja kolmen maalin voiton kerroin 5,25.

HPK 2,40 - Lukko 2,55

On yllättävää nähdä Lukko altavastaajana tässä ottelussa. HPK on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä, mikä ei ole pudotuspeleihin haluavan joukkueen peliä. Eilinen tappio taisi lopettaa ne pienetkin haaveilut. Lukko on loistovireessä (viisi voittoa kuudesta viime ottelusta), ja eilinen voitto Tapparasta Lauri Tukosen neljällä osumalla oli erinomainen näyttö. Lukon on pystyttävä nollaamaan eilinen, mutta jos se onnistuu, HPK kaatuu.

Kärpät 1,85 - Jokerit 3,55

Kärpät ei juurikaan säkenöinyt viikon vieraskiertueellaan. Myöskään puolustaja Lasse Kukkosen, hyökkääjä Juhamatti Aaltosen sekä valmentaja Lauri Marjamäen olympiapoissaolot eivät helpota asiaa. Kärppien rinki on kuitenkin niin laaja, ettei joukkue kärsi mahdottomasti kolmikon poissaoloista. Jokerit on pelannut varsin hyvin viime aikoina, mutta Kärpät on ollut keskinäisissä mittelöissä selvästi vahvempi ja on muutenkin suosikki. Kotivoitto.

Pelicans 2,40 - SaiPa 2,50

Pelicans on hyvässä vireessä ja voittanut neljä viime otteluaan, mutta Lukkoa lukuunottamatta se ei ole kukistanut selvästi itseään parempia joukkueita. Sarjakolmonen SaiPa taas on ailahdellut viime aikoina, joten lauantain ottelua on hyvin vaikea puntaroida. SaiPan loukkaantumislista on kuitenkin edelleen hurjaa luettavaa, ja juuri siksi tulokset ovatkin olleet kehnoja. Pelicans on terveempänä joukkueena suosikki, vaikka se pelasikin eilen Kuopiossa.

Tappara 1,95 - JYP 3,30

Tappara tuli eilen Lukkoa vastaan peliin mukaan, vaikka oli 0-4-tappioasemassa. Se kertoo joukkueen vahvuudesta, vaikka Lukko voittikin lopulta. JYPiä ei kuitenkaan ole varaa päästää karkumatkalle. Odotettavissa on tasainen ottelu, mutta JYPin kerroin on siihen nähden yllättävän korkea. Vierasjoukkue on kelvollisessa iskussa ja tasokas, vaikeasti voitettava joukkue. Näillä kertoimilla lapulle kannattaa iskeä vierasmenestyksiä.

Ässät 2,45 - Blues 2,45

Ässät voi unohtaa pudotuspelit, joten motivaatioetu on vierasjoukkueella. Blues on ottelun suosikki, mikä ei yllättäen näy kertoimissa. Blues on parempi joukkue ja sillä on vielä panosta. Ässät toki nousi eilen tappioasemasta voittoon Turussa, mutta tämänhetkinen TPS ei ole varsinaisesti mikään mittari. Ylikertoiminen vierasvoitto saa pelin.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!