Jääkiekkoliiga: JYP lopettaa HPK:n pudotuspelihaaveilun


JYP 1,70, tasapeli 4,15, HPK 4,15

JYP pelaa pudotuspelien kotiedusta ja HPK tavoittelee paikkaa säälipleijareihin, joten ottelussa on panosta kummallakin. JYPin esitykset ovat viime viikkoina olleet vuoristorataa, mutta kotona joukkue on viiden ottelun voittoputkessa. HPK on yllättänyt JYPin vieraissa jo kahdesti, mutta ennakkosuosikiksi siitä ei ole. Kerho on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä, mikä ei ole aivan pudotuspeleihin hinkuvan joukkueen suorittamista. Samalla jaksolla HPK on tehnyt vain seitsemän maalia ja ollut liikaa kärkiketjunsa varassa. JYP on kertoimensa arvoinen suosikki. Kotivoitto.

KalPa 2,95, tasapeli 3,95, Pelicans 2,10

Kymmenes sija on tällä hetkellä Pelicansin hallussa. Seitsemän pisteen ero HPK:hon vaikuttaa jo turvalliselta, mutta neljäs peräkkäinen voitto KalPan vieraana tukevoittaisi asemia entisestään. Kuopiossa pyyhe on lentänyt jo pudotuspelien suhteen kehään, ja loukkaantumistilannekin on paha. Pelicansilla on selkeä motivaatio- ja materiaalietu, joka voisi näkyä kertoimissa selvemminkin. Päätös on yleensäkin helppo, kun panoksetta pelaava ryhmä kohtaa motivoituneen joukkueen. Vierasvoitto.

Lukko 2,65, tasapeli 3,90, Tappara 2,30

Kumpikin joukkue on hyvässä iskussa. Tappara on voittanut viisi kertaa peräkkäin. Lukko hävisi tiistaina Pelicansille viimeisen minuutin maalilla, mutta voitti neljä edellistä otteluaan. Kumpikin joukkue pelaa tällä hetkellä hyvää puolustuspeliä, joten luvassa on varsin vähämaalinen kamppailu (alle 4,5 maalin kerroin on 1,90). Ottelun ratkaisu saattaakin löytyä erikoistilanteista, mutta kumpikin joukkue on myös ylivoimalla vahva, joten etukäteissuosikkia on vaikea valita. Vähämaalisuus ja tasaiset ennakkoasetelmat puhuvat sen puolesta, että tilanne on 60 minuutin jälkeen tasan. Tapparan rutiini on hieman vahvempi, mutta Lukolla on kotonaan mahdollisuutensa.

TPS 2,40, tasapeli 3,85, Ässät 2,55

Tähän otteluun itse kukin voi käytännössä veikata mitä lystää. Kumpikin joukkue voi nimittäin unohtaa pudotuspelit, joten panosta ei ole nimeksikään. TPS yllätti tiistaina junioripitoisella ryhmällä Kärpät jatkoajalla. Se olikin Tepsille ensimmäinen voitto viiteen otteluun. Ässille pettymys on tuoreempi, sillä pudotuspelihaaveet haudattiin käytännössä vasta viime lauantaina Tappara-tappiossa. Tällä viikolla ilmoitettiin myös, että Pekka Virta ei jatka Ässien päävalmentajana ensi kaudella. TPS on hienoinen suosikki, mutta panoksettomat ottelut kannattaa yleensä jättää sikseen. Turkuhallissa pelataan vain ammattiylpeydestä.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!