Jääkiekkoliiga: JYPin kärkiyksilöiden herättävä


Kärpät 1,50-HPK 5,40

Rutiini taitaa sittenkin puhua tässä sarjassa. Kummassakin aiemmassa kohtaamisessa HPK on ollut pitkiä toveja niskan päällä, mutta kivikova Kärpät on korjannut niukat voitot kahden ja yhden maalin eroilla. HPK:n ohut oljenkorsi piilee todennäköisesti tämän ottelun voittamisessa, ja vieraskentällä se on paljon pyydetty. Lukemat tuskin repeävät rumiksi tälläkään kertaa. Peleihin voi harkita varsinaisen peliajan jälkeistä tasapeliä (4,65) tai HPK:n voittoa kahden maalin etumatkalta (1,78). Kärpät on hinnoiteltu turhan alas.

Lukko 1,92-Blues 3,50

Sarja on lähtenyt käyntiin odotetun tasaisesti. Kumpikin joukkue on voittanut vierasottelunsa. Toinen erikoisuus on se, että kotijoukkue on kummassakin kamppailussa hukannut kahden maalin johtoaseman ja hävinnyt. Kolmannestakin ottelusta tulee todennäköisesti tiukka, puolustusvoittoinen vääntö. Lukko ei ole viime aikoina ollut kotonaan erityisen vakuuttava, eikä se ansaitse näin selkeää suosikin asemaa. Siksi vierasmenestykset tarjoavat hyviä kertoimia. Myöskään ottelun venyminen jatkoajalle (3,85) edellisen Rauman-kohtaamisen tapaan ei olisi jättiyllätys.

SaiPa 2,10-JYP 3,10

SaiPa haki Jyväskylästä lauantaina 4-3-jatkoerävoiton, ja nyt Lappeenrannan keväthuumassa ovi välieriin on jo raollaan. Kumpikin aiempi kohtaaminen on ratkennut maalin erolla, joten ratkaisu on vielä kaukana. SaiPan 3-0-johto ottelusarjassa olisi kuitenkin jo merkittävä. SM-liigan historiassa moisesta tilanteesta on noustu vain kerran. JYPin kannalta huolestuttavaa on se, että ratkaisupelaajilta ei ole löytynyt tehoja. Ennen kaikkea kapteeni Eric Perrin on ollut kaukana parhaasta tasostaan. Kärkipelaajien tehottomuus käy usein pudotuspeleissä kalliiksi. SaiPa on tänäänkin suosikki, mutta luvassa on tasainen ottelu. Jos JYPin tähdet piristyvät, mitä tahansa voi tapahtua.

Tappara 1,70-Pelicans 4,25

Pelicans yllätti Tapparan lauantaina jatkoerässä ja otti tärkeän voiton. Kuumaksi menneessä ottelussa oli jo todellista pudotuspelitunnelmaa. Pelicansin on edelleen pakko voittaa Tampereella, eikä haave ole niin mahdoton kuin kertoimista voisi päätellä. Luvassa on jälleen vähämaalinen, tiukkaan puolustamiseen painottuva näytös. Maaliodotusarvo on niin pieni, että marginaalit ovat kertoimia tiukemmat. Tappara on hinnoiteltu varsin epäedulliseksi. Ainakin tuplamahdollisuuskohteen yhdistelmä X2 tarjoaa mukavan kertoimen 2,08.