Jääkiekkoliiga: KalPa katkaisee kurjan putkensa


Ilves 2,05, tasapeli 4,10, KalPa 2,95

Ilveksen alkukausi on ollut loistava, mutta seuralta vietiin matto alta eilen, kun selvisi, että omistaja Vincent Manngardin ja ostajaehdokas Marko Sjöblomin esisopimus Ilveksen myynnistä on purettu. Seuran tilanne on tällä hetkellä siis täysi mysteeri ja taloudellinen tilanne tiettävästi varsin tukala. Pelaajistosta tai valmennuksesta kukaan ei tietenkään suoraan myönnä, että tilanteella olisi mitään vaikutusta, mutta asian merkitys on jo pelaajien työsuhteiden kannalta niin suuri, että jonkin verran asiat varmasti pyörivät pelaajien mielessä. Tähän kohtaamiseen voi siis lähteä varovasti KalPa edellä. Kuopiolaisilla on menossa surkea neljän peräkkäisen tappion jakso, mutta kaikki viime kierrosten tappiot ovat tulleet koville joukkueille.

JYP 1,60, tasapeli 4,50, Blues 4,50

Blues sukeltaa tällä hetkellä syvällä. Lauantaina johtoasema karkasi käsistä TPS:n vieraana, seurajohdossa tilanne on epävakaa ja vieraskaukaloissa on tullut pelkkiä tappioita. Lähtökohdat päävalmentaja Jyrki Ahon paluulle Hippokselle voisivat olla paremmatkin. JYP tekee todella vähän maaleja, mutta niin tekee Blueskin. Kotijoukkueen puolustuspelaaminen on paremmassa iskussa, joten kotijoukkue on selvä suosikki. Kotikertoimen pelikelpoisuus on tosin siinä ja siinä.

Pelicans 2,20, tasapeli 4,10, Tappara 2,70

Tappara on vihdoin saamassa konetta käyntiin, mistä osoituksena kolme peräkkäistä voittoa ja pelin paraneminen. Jos uusi ykkössentteri Josh Green osoittautuu vielä tekijämieheksi, Tapparan nousu kohti sille povattuja sarjan kärkisijoja voi alkaa. Pelicans on hävinnyt jo kaksi ottelua peräkkäin - toisen Tapparalle. Mitään paniikkimielialaa on turha lietsoa, sillä pelikaanit liitävät edelleen sarjakärjessä, mutta tähän otteluun Tappara on näistä lähtökohdista parempi pelivalinta.

SaiPa 2,05, tasapeli 4,10, Lukko 2,95

Lukko paketoi surkean HIFK:n lauantaina käytännössä kahdessa erässä, mutta yhden voiton takia on turha heitellä hattua ilmaan. Tekemistä riittää edelleen, ja Lappeenranta on tällä hetkellä niitä viheliäisimpiä vieraspaikkakuntia. SaiPa on hävinnyt kotonaan vain kerran, eikä joukkuetta vastaan ole koskaan helppoa pelata. Lauantaina SaiPa onnistui voittamaan KalPan laukomalla vain 15 kertaa maalia kohti, mutta eiköhän sekin lukema kaunistu tänään. Lukon suorituskykyyn ei HIFK-voitosta huolimatta vielä uskalla luottaa. Kotivoitto.

TPS 2,85, tasapeli 4,15, Kärpät 2,10

TPS voitti lauantaina kotonaan Bluesin, mutta espoolaisia parempi joukkue olisi rankaissut tehokkaammin niistä lukuisista harhasyötöistä ja kiekonmenetyksistä ensimmäisen 30 minuutin aikana. Kärpät kuuluu espoolaisia parempien joukkueiden kategoriaan. Oululaiset ovat voittaneet viidesti peräkkäin. Kärpät tekee paljon maaleja ja päästää niitä varsin vähän. Lauantaina Jokereita vastaan omiin tosi meni neljä, mutta se ei hirveästi satuttanut, kun Kärpät onnistui itse kahdeksan kertaa. Kärpät on vieraissakin suosikki, mutta vierasjoukkueeksi oululaisten kerroin on varsin vaatimaton. Kokeillaan siis kerrankin liigaotteluun vetoa yli 5,5 maalin puolesta kertoimella 2,30.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!