Jääkiekkoliiga: Kärpät ei anna KalPalle mahdollisuuksia


TPS 2,50, tasapeli 3,95, Lukko 2,40

TPS ei taaskaan pystynyt voittamaan kahdesti peräkkäin. Blues tuli torstaina kahdesti takaa rinnalle ja lopulta viime minuuteilla ohi. Päävalmentaja Kai Suikkasen ja ykköstähti Francis Parén julkinen sanailukaan ei kerro kovin hyvää. Lukko on kovassa vireessä ja vieraissakin ennakkosuosikki - itse asiassa vieraskerroin voisi olla jopa alempi, niin tuskaista on TPS:n tekeminen tällä hetkellä. Vierasvoitto.

Blues 1,90, tasapeli 4,15, HPK 3,30

Blues on ollut nousukunnossa jo pidemmän tovin. Ruma Ilves-tappio on joukkueen ainoa pitkä miinus viimeisen usean viikon ajalta, kovalle Tapparalle häviäminen oli puolestaan täysin ymmärrettävää. HPK:n peli on osoittanut viime kierroksilla hajoamisen merkkejä (kolme tappiota neljään otteluun). Lisäksi erikoistilanteissa Blues vie joukkueiden välisen vertailun selvästi - se voi hyvinkin ratkaista ottelun, jos peli on muuten tasaista. Kotivoitto.

Ilves 2,80, tasapeli 3,90, JYP 2,20

Ilves on napannut muutaman yksittäisen voiton, mutta muuten se on laskusuhdanteessa. Myös poissaolotilanne on ikävä, kun Alexander Ruuttu telottiin sairastuvalle perjantaina. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola saattaa olla keuhkokuumeen takia sivussa. JYP palasi parin vierastappion jälkeen omalle, vakuuttavalle tasolleen perjantain Pelicans-voitossa ja on suosikki Tampereella. Kertoimet ovat kohdallaan ja vierasvoitto kelpaa lapulle.

Kärpät 1,36, tasapeli 5,50, KalPa 6,60

Tämänkaltainen kerroinasettelu on kotimaan kiekkoliigassa hyvin harvinainen. Erikoisinta kertoimissa on se, ettei niistä voi juurikaan edes valittaa. KalPan puolesta ei puhu tällä visiitillä juuri mikään. KalPa on toki voittanut tällä viikolla kaksi peliä, mutta tämänhetkiset Ilves ja Jokerit eivät ole läheskään samantasoisia nippuja kuin Kärpät. Todennäköisesti parhaat vetovalinnat ovat Kärppien voitot maalin tai parin takamatkalta. Tätä kirjoitettaessa tasoitusvetoja ei ole vielä avattu.

SaiPa 2,50, tasapeli 3,95, Tappara 2,40

Tappara on todella kova joukkue, mutta jokainen SaiPan pelejä nähnyt tietää, että lappeenrantalaisten voittamisessa on joka ilta todella kova työ. Kotonaan SaiPa on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran tällä kaudella. Vastassa oli juuri Tappara. Asetelmat ovat erittäin tasaiset. Napataan peleihin joko parempikertoiminen kotivoitto tai tasapeli.

Ässät 2,60, tasapeli 4,00, Jokerit 2,30

Nyt ollaan mielenkiintoisen ottelun äärellä. Ässät voitti eilen HPK:n ja otti marraskuun ensimmäisen voittonsa. Jokerit puolestaan on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä, viimeisimpänä perjantaina HIFK:lle. Paikallisottelussa Jokerit oli täysin aseeton ja hampaaton. Porissa sillä menolla ei saa yhtään mitään. Jotenkin Jokerit on kuitenkin leivottu ennakkosuosikiksi. Vedonlyöjä kiittää ja iskee Ässät peleihin.

Pelicans 2,20, tasapeli 4,00, HIFK 2,75

Myös myöhäisottelun kerroinasettelu on mielenkiintoinen. Pelicans on nimittäin hävinnyt kolmesti peräkkäin (tosin melko hyville joukkueille), kun taas HIFK pelaa kauden parasta peliään. Perjantaina IFK riisui Jokerit täysin aseista kummassakin kenttäpäädyssä. Pelicansilla on mahdollisuutensa, mutta kertoimia voisi rukata muutaman desimaalin verran tasaisemmiksi. Vierasvoitto.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!