Jääkiekkoliiga: Kärpät hakee pisteet Jyväskylästä


Viime vuosien kestomenestyjät lähtevät perjantain ainoaan liigaotteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Kärpät on lähes koko kauden ajan tehnyt mitä lystää, ja Oulussa juhlitaan ensi viikolla runkosarjan voittoa, ellei täydellistä romahdusta tule.

JYP puolestaan hakee itseään pahemman kerran. Sarjassa JYP on kuudentena viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla. Blues on vain kolme pistettä perässä, mutta JYPin etu on se, että joukkue on pelannut yhden ottelun espoolaisia vähemmän.

Kokoonpanot

JYP pääsee otteluun varsin terveenä. Sivussa ovat Mikko KaltevaMiika Lahti ja Antti Jaatinen. Kolmikko on ollut sivussa jo jonkin aikaa, joten mitenkään merkittäviä nämä poissaolot eivät nykytilanteen kannalta ole.

Kärpillä on juuri nyt jonkin verran loukkaantumishuolia. JYP-ottelusta poissa ovat ykkösmaalivahti Jussi Rynnäs, puolustaja Mikko Lehtonen, sentteri Jari Viuhkola ja tähtihyökkääjä Juhamatti Aaltonen. Kärppien materiaali on kuitenkin sen verran leveä, että joukkue pystyy kuitenkin paikkaamaan näitä poissaoloja kohtalaisesti. Koko ryhmän pitäisi olla terve pudotuspelien alkaessa.

Vire

JYP konttaa kauden toistaiseksi tärkeimmillä hetkillä. Joukkue on hävinnyt neljä viidestä edellisestä ottelustaan ja saanut seitsemän viime ottelun jaksolla kokoon vain kolme pistettä. Näillä esityksillä suora pudotuspelipaikka lipeääkin käsistä. JYP julkaisi jo kannattajilleen avoimen kirjeen, jossa kerrottiin, ettei kukaan ole tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen. Myös pelaajien ja päävalmentaja Marko Virtasen välisistä erimielisyyksistä liikkuu huhuja.

Loukkaantumisia tai ei, Kärppiä on vaikea saada kuriin. Runkosarjan voitto on käytännössä varma, mutta tappiot ovat silti yksittäisiä harvinaisuuksia. Viidestä viimeisestä pelistään Kärpät on voittanut neljä.

Aiemmat kohtaamiset

Kärpät on voittanut kauden kolme aiempaa keskinäistä ottelua. Näistä mittelöistä kaksi on tosin ratkennut vasta rankkareilla. Kaikki kauden kolme ensimmäistä kohtaamista pelattiin viime vuoden puolella.

Vedonlyönti

Kärpät voittaa 2,25. JYP tuntuu tällä hetkellä olevan takalukossa, ja samaan aikaan edes hyvävireiset joukkueet eivät pysty hidastamaan Kärppiä kuin satunnaisesti.

Vierasjoukkue tekee yli 2,5 maalia, 2,08. Liigan eniten maaleja tehnyt joukkue ei jää alle kolmen maalin valtavan usein. Kerroin on vieraskentälläkin tarttumisen arvoinen, vaikka JYPin vahvuudet ovatkin puolustuspelissä.

Lyö vetoa ottelusta täällä!