Jääkiekkoliiga: Kärpät hakee vierasvoiton Pasilasta


Kertoimet

Jokerit isännöi maanantain ainoassa liigaottelussa Kärppiä. Kotijoukkue on kuitenkin altavastaaja kertoimella 2,80. Sarjakärki Kärppien suora vierasvoitto antaa kertoimen 2,15, varsinaisen peliajan tasapeli antaa rahat takaisin hieman yli nelinkertaisesti.

Jokerit voi voittaa, koska...

Lauantain voitto vaikeasta vierasottelusta Ässiä vastaan palautti narripaidat voittojen tielle ja nosti itseluottamusta. Ässät jäi yhteen tehtyyn maaliin, mikä on myös tervetullut muutos - kahdessa edellisessä ottelussa Jokerit päästi kummassakin neljä maalia.

Kotijoukkueena Jokerit on kohtalainen (sarjan kuudenneksi paras). Pelikieltonsa sovittanut Jarkko Ruutu tekee paluun kokoonpanoon ja myös Riku Hahlin pelaaminen on mahdollista, joten Jokereiden ei välttämättä tarvitse enää peluuttaa puolustajia hyökkääjän tontilla - tai lähteä otteluun vajaalla miehistöllä kuten lauantaina.

Kärpät voi voittaa, koska...

Se on tällä hetkellä selvästi sarjan paras joukkue. Kärpät on myös vierassarjataulukossa sarjakärki. Itse asiassa oululaisilla on enemmän vieraspisteitä kuin Jokereilla kotipisteitä (30-27). Materiaaliltaan Kärpät on selvästi tämän hetken varamiehistä Jokereita parempi.

Erikoistilanteissa etu on selvästi Kärpillä. Ylivoimalla se on sarjan paras. Jokereiden alivoima on keskitasoa, mikä tuskin riittää, sillä Jokerit jäähyilee tällä hetkellä varsin paljon. Alivoimalla Kärpät on vain liigan keskitasoa, mutta Jokereilla on kolmanneksi vähiten ylivoimakertoja koko liigassa.

Yhteenveto

Tällä hetkellä Kärpille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää. Joukkue on vahva jokaisella osa-alueella ja voittaa pelejä silloinkin, kun se ei pääse parhaimmilleen (kuten viime viikolla). Jokerit on tällä hetkellä alamaissa. Kärpät on jokaisessa ottelussaan ennakkosuosikki. Usein oululaisten kertoimet on painettu todella alas, mutta tänään asettelu on oikeanlainen.

Pelivihje: Kärpät voittaa, 2,15

Lyö vetoa ottelusta täällä!