Jääkiekkoliiga: Kärpät kellistää Bluesin toistamiseen


HPK 2,20, tasapeli 4,10, HIFK 2,70

Ota näistä kahdesta sitten selvää. HIFK:n perjantain 6-0-voiton myötä selväksi kävi ainakin se, että HPK kyntää syvissä vesissä. Ottelu alkoi ratketa jo avauskympillä ja viimeistään viimeinen erä vain pelattiin pois. Kuinka pysyvästi toisaalta uskaltaa luottaa myöskään HIFK:hon, joka on pitkiä jaksoja alkukauden aikana ollut lähinnä kiertävä sirkus? Eilisen perusteella IFK on parempi poiminta peleihin, mutta mitä tahansa voi todennäköisesti tapahtua. Kallistutaan kertoimien pohjalta vierasvoiton kannalle, sillä perjantain perusteella IFK voisi olla kertoimissa suosikin asemassa.

JYP 1,75, tasapeli 4,30, SaiPa 3,75

Perjantaina SaiPa voitti kotonaan JYPin 4-1 ja oli selvästi parempi joukkue. Kotoisessa liigassa on tilastollisestikin varsin harvinaista, että joukkue voittaa back-to-back-viikonlopun molemmat ottelut, mutta siitäkin huolimatta kerroinasettelu suosii kotijoukkuetta aika rempseästi. JYP on etenkin kotonaan ilman muuta suosikki, mutta tällä kerroinasettelulla on pakko suosia vierasjoukkuetta. Kotikerroin on selvä alikerroin.

Jokerit 1,62, tasapeli 4,45, TPS 4,40

Näiden joukkueiden kohtaamisessa soitettiin perjantaina samoja säveliä kuin TPS:n muutamassa aiemmassakin kotiottelussa. TPS kyllä pitää kiekkoa ja hyökkää, mutta maalintekopaikoille ei oikein ole asiaa. Tiiviillä puolustuksella ja riittävällä tehokkuudella Jokerit nappasi Turkuhallista 4-1-voiton. TPS on tällä hetkellä todella tehoton. Kotihallissaan Jokerit on selvä suosikki. Kerroinasettelu on likimain oikea, joskin Jokereiden kerroin voisi olla muutamaa desimaalia suurempikin. Kotivoitto.

Kärpät 1,38, tasapeli 5,40, Blues 6,25

Blues pisti taas farssivaihteen päälle. Nyt keskiössä on suurlupaus Juuso Ikonen, jonka välit seurajohdon kanssa ovat tulehtuneet. Eilen Ikonen ei pelannut "vatsataudin" takia. Selitys ei mennyt ihan kaikille sellaisenaan läpi. Blues pelasi ilman talenttiaankin kenties kauden parhaan pelinsä, mutta Kärppien rutiini oli silti liikaa. Kaikella todennäköisyydellä se tulee olemaan liikaa lauantainakin. Kärppien kotikerroin on tässä liigassa pienuudessaan harvinaisuus, mutta nähdyn perusteella on vaikea sanoa, että sitä olisi painettu liian alas. Kotonaan Kärpät on kierroksen selvin ennakkosuosikki. Kerrointa saa hilattua parempaan suuntaan, kun Bluesille annetaan yksi maali tasoitusta. Se nostaa Kärppien voittokertoimen 1,72:een.

Pelicans 1,70, tasapeli 4,30, KalPa 4,00

KalPan tilanne ei helpottunut perjantainakaan. Pelicans vei niukan ottelun nimiinsä loppuhetkien maaleilla. Päätöslukemat olivat 3-1. KalPa pystyy edelleen hallitsemaan pelejä, mutta tehot puuttuvat. Tappio oli jo kahdeksas peräkkäinen ottelu, jossa kuopiolaiset jäävät pisteittä. Kuvaavaa on, että KalPan hallinnasta huolimatta Pelicans-veskari Jere Myllyniemi selvisi 23 torjunnalla. Kertoimet ovat varsin oikeat, joten kotivoitto kelpaa peleihin.

Tappara 1,75, tasapeli 4,30, Lukko 3,75

Perjantainen kohtaaminen oli varsin eriskummallinen, sillä ensimmäinen erä päättyi lukemiin 3-3. Kolmannessa erässä Tappara vaihtoi kuitenkin isomman vaihteen silmään, eikä Lukko pysynyt siinä kyydissä mukana. Raumalaisten päävalmentaja Risto Dufva myönsi, että kirvesrintojen rutiini oli Lukolle liikaa -ja kotihallissaan Tappara tuskin nukkuu avauskymppiäkään. Lukon iskukyky ei muutenkaan vakuuta. Kotivoitto.

Ässät 2,00, tasapeli 4,15, Ilves 3,05

Tämä ottelupari oli ainoa, jossa haettiin perjantaina ratkaisua jatkoajalta ja voittolaukauskilpailusta. Ilves jäätyi toisessa erässä pahasti ja päästi kolme maalia. Joukkue kuitenkin taisteli itsensä esimerkillisesti tasoihin. Lauantainkin kohtaamisesta tullee tasainen. Ässät on kova kotijoukkue, mutta Ilveskin on vieraissa vahva. Ei olisi ihme, jos ratkaisu venyisi jälleen ylitöiden puolelle.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!