Jääkiekkoliiga: Kärpät voittaa Raumalla


Ilves 2,30, tasapeli 4,10, Pelicans 2,55

Vastakkain ovat liigan alkukauden suuryllättäjät. Erityisen hurjassa lyönnissä on ollut Pelicans, joka ei ole jäänyt kokonaan pisteittä vielä yhdessäkään ottelussa. Väheksyä ei silti voi Ilvestäkään, sillä "varma sarjajumbo" on sarjassa kolmantena. Merkittäviä loukkaantumishuolia kummallakaan ei tiistain ottelun alla ole, ja lähtökohdat ovatkin melko ympäripyöreät. Pelicansin voittokerroin jatkoaika ja rangaistuslaukaukset mukaanlukien on hyvä 1,96. Myös tasapelin kerroin houkuttelee.

Jokerit 2,00, tasapeli 4,05, JYP 3,10

Jokerit otti askeleen taaksepäin pelitavan muutoksessaan ja siirtyi enemmän viime kaudelta tuttuihin kuvioihin. Tuloksena oli maalihanojen aukeaminen ja viisi osumaa Ässien verkkoon. Lähiaikoina nähdään, oliko kyseessä ketsuppipullon aukeaminen vai yksittäinen hyvä ilta. Maalivahti Joonas Korpisalo aloittaa liigaottelun ensimmäistä kertaa urallaan ja Jere Karalahti on palannut kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. JYPin peli on vielä hieman sekavaa hakemista, joten kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

KalPa 1,95, tasapeli 4,25, HIFK 3,10

Loukkaantumiset syövät kumpaakin joukkuetta. KalPan voittoputki katkesi tylysti viikonloppuna, kun se jäi kotihallissaan maaleitta HIFK:ta vastaan. Maalinteko on ollut KalPalle alkukaudella ongelma, mutta omissakaan ei ole soinut. Sekä tehtyjen että päästettyjen maalien lukema on liigan pienin. HIFK on kolmen ottelun pisteputkessa. HIFK:lle KalPa on perinteisesti ollut kuitenkin todella hankala vastustaja, ja kun pelityylit eivät esimerkiksi viime kaudesta ole juuri muuttuneet, kuopiolaisia on pidettävänä kotisuosikkeina. Vähämaalinen kotivoitto.

Lukko 2,65, tasapeli 4,05, Kärpät 2,25

Lukolle maalinteko on edelleen tuskaa, eikä voittoja tästä syystä oikein tule. Vastustaja voittaa pelit usein jo parilla-kolmella osumalla. Kärpillä on eväitä paljon suurempiinkin maalimääriin, etenkin kun Juhamatti Aaltonen palaa kokoonpanoon. Kärpät on löytänyt erinomaisen syysvireen, eikä Jussi Rynnäksen läsnäolo oululaisten maalilla ainakaan helpota raumalaisten maalinteon tuskaa. Vierasvoitto.

Ässät 2,00, tasapeli 4,15, HPK 3,05

Ässien tulokset ovat tällä hetkellä vuoristorataa, HPK hävisi viime viikolla kaikki kolme otteluaan ja teki niissä vain kolme maalia. Ässät on kuitenkin hyvä kotijoukkue (ei vielä yhtään kotitappiota) siinä missä HPK on heikko vierasryhmä (vain viisi vieraspistettä). Kummankin joukkueen peli on ollut hakemista, mutta luotetaan vahvaan kotijoukkueeseen hyvällä kertoimella.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!