Jääkiekkoliiga: Lukko jatkaa hyviä otteitaan Ilveksen kustannuksella


Kärpät 1,40, tasapeli 5,30, Ässät 6,00

11 viime ottelustaan vain yhden voittaneen Ässien vitsit ovat lopussa. Niklas Hagmanin paluu nostaa osakkeita hieman, mutta Raksilan-vierailulta porilaisille ei silti voi luvata oikein mitään. Kotijoukkueen alhainen kerroin ei kiinnosta. Ottelu kannattaisi kenties jättää vedonlyöntimielessä kokonaan sikseen, mutta alle 5,5 maalin kerroin 1,67 on jokseenkin pelikelpoinen. Kärpät ei juuri murskalukuja piekse taululle, ja Ässien lienee tyytyminen korkeintaan kahteen osumaan.

TPS 3,90, tasapeli 4,45, Tappara 1,70

Francis Parén myynti oli TPS-johdolta viesti siitä, että tämä kausi alkaa olla paketissa. Sarjatauulukko on samaa mieltä. Turkulaisten kausi on ollut fiasko vähän joka rintamalla, erityisesti kabineteissa. Tappara on erittäin todennäköinen voittaja, mutta vieraskertoimesta ei oikein riitä pelattavaa. Kokeillaan tasoituksella: Tappara -1 antaa kertoimeksi 2,25.

KalPa 2,70, tasapeli 3,90, HIFK 2,25

Kuopiossa pelataan mielenkiintoinen ottelu. Viidestä viime ottelustaan kolme voittanut KalPa on noususuhdanteessa, mutta IFK on sarjan kuumimpia nippuja ja syystäkin niukka vierassuosikki. Toistaiseksi on vaikea sanoa, onko KalPan nousukunto pysyvä asiantila. IFK pelaa tällä hetkellä niin tasokasta kiekkoa, että siipaistaan kohteeseen vierasvoitto.

Pelicans 2,70, tasapeli 3,90, Jokerit 2,25

Kumpikin joukkue tarpoo melkoisessa suossa tällä hetkellä. Jokerit lienee vierassuosikki lähinnä maineensa takia, muuta syytä on vaikea keksiä. Jokerit laukoo paljon, joten nykyvireen luulisi kääntyvän parempaan, mutta helsinkiläisten kannalta olisi toivottavaa, että se tapahtuisi ennemmin kuin myöhemmin. Ottelun asetelma on lähes 50-50. Kotivoitto on siis parempi vetovalinta. Myös tasapelistä on ehdokkaaksi, sillä ottelun maaliodotusarvo on matala.

Lukko 1,78, tasapeli 4,20, Ilves 3,70

Seitsemästä viime ottelustaan vain  yhden hävinnyt Lukko on sarjan kovavireisimpiä joukkueita. Se tekee yleensä hyvät määrät osumia ja päästää niitä varsin vähän. Ilveksen mittarit näyttävät viime viikoilta puolestaan lähes yksinomaan punaista. Kotivoiton kerroin voisi itse asiassa olla alhaisempikin, joten lyödään Lukko peleihin.

SaiPa 2,35, tasapeli 3,85, JYP 2,60

JYP yllättäen nollattiin torstaina, joten näyttämisen halua varmasti riittää. Kotijoukkue SaiPa on kuitenkin jyväskyläläisten tavoin kovassa iskussa, joten ottelu on lauantaikierroksen kohokohta. Loukkaantumiset ovat olleet SaiPan riesana, mutta ratkaisijoita on silti löytynyt. Torstaina Jesper Piitulainen iski hatullisen Ilveksen verkkoon. Kotijoukkueena SaiPa on liigan parhaita. Kerroinasettelu on kohdallaan. Kotivoitto ja tasapeli ovat hyviä hakuja.