Jääkiekkoliiga: Lukon ja Tapparan välillä taas tasaista


Tapparalla on perjantaina toinen mahdollisuus varmistaa itselleen paikka SM-finaaleissa. Keskiviikkona tamperelaiset eivät onnistuneet ratkaisemaan sarjaa kotihallissaan. Ottelu venyi jälleen jatkoajalle, ja lopulta Ville Vahalahti iski Lukolle ratkaisuosuman. Voitot ovat edelleen Tapparalle 3-2, joten Lukko pelaa selkä seinää vasten. Raumalaiset ovat kuitenkin pelanneet nousujohteisesti, ja kokenut joukkue osannee käsitellä tilanteen.

Kokoonpanot

Kumpikin joukkue tekee yhden muutoksen kokoonpanonsa verrattuna keskiviikon otteluun. Juhani Jasu nousee Lukon kolmosketjuun ja Joni Nikko jää kokoonpanon ulkopuolelle. Tapparan kolmossentteri vaihtuu Josh Greenistä Tomas Plihaliin

Tapparan puolustaja Nick Bailen on vielä tänään pelikiellossa taklattuaan Lukon Toni Koivistoa aiemmin sarjassa. Koivistokaan ei pelaa ainakaan vielä.

Ratkaisun paikat

Kotietu: Lukko on hävinnyt sarjan molemmat kotiottelunsa. Myös puolivälierissä Bluesia vastaan Lukko hävisi kaksi ensimmäistä kotiotteluaan. Toistaiseksi Raumalla väkeä on käynyt varsin vähän. Joko Lukko saa kunnon tuen kotiyleisöstään ja selättää kotikammonsa?

Lukon ylivoima: Raumalaisten ylivoimapelaaminen on takkuillut viime aikoina, vaikka runkosarjassa joukkue teki miesylivoimalla parhaimmillaan tappavaa jälkeä. Lukolla on edelleen kaikki tarvittavat elementit tuloksentekoon ylivoimalla, mutta joukkue on selkä seinää vasten ja tarvitsee tehoja heti.

Tapparan taso: Tamperelaisjoukkue on pelannut hyvää jääkiekkoa läpi sarjan. Katkaisemalla sarjan tänään se saisi päivän lisää valmistautumisaikaa finaaleihin. Lukon peli on kuitenkin ollut nousujohteista, joten Tapparan taso ei saa laskea tänäänkään.

Tehokkuus: Sarja on ollut erittäin tasainen, ja otteluista peräti neljä on venynyt jatkoajalle. Niin kliseistä kuin se onkin, näin tasaisten joukkueiden välillä on selvää, että ottelut ratkeavat pieniin marginaaleihin. Kumpi on perjantaina tekopaikoissaan tehokkaampi ja osuu oikealla hetkellä?

Lukko-Tappara, kertoimet

Kuudes välierä

Lukko 2,50
Tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen 3,55
Tappara 2,60

Jatkoon pääsevä joukkue

Tappara 1,22
Lukko 3,90