Jääkiekkoliiga: Lukon liito jatkuu Jyväskylässä


Jokerit 1,60 - Ilves 4,65

Ilves on varsin ailahtelevassa vireessä ja kärsii ikävistä loukkaantumisista, mutta Jokerit ei ole tehnyt kerrassaan mitään ansaitakseen näin selvän ennakkosuosikin aseman. Ratkaisijoiden puute kiusaa Ilvestä, mutta Jokerit ei ole nykyvireessään aivan näin selvä suosikki. Harkintaan tasoitusvetoja Ilveksen puolesta.

JYP 2,10 - Lukko 2,95

Hurjassa vireessä liitävä Lukko (neljä peräkkäistä voittoa) on lauantain maistuvimpia altavastaajaideoita. JYP on hävinnyt kahdesti peräkkäin, ja perjantaina Pelicansin vieraana se suli pahasti ratkaisuhetkillä. Lukon pelissä on iloisuutta ja ratkaisijoita, eikä sen vierasvoitto Jyväskylässä ole mitenkään kaukaa haettua. Uskotaan raumalaisten hyvän vireen jatkuvan.

KalPa 3,30 - Blues 1,90

KalPan tyhjennysmyynti jatkui siirtoa pyytäneen puolustaja Marko Kauppisen myynnillä Tapparaan. Joukkue on hävinnyt seitsemän edellistä otteluaan, ja nuorta joukkuetta sympatisoidenkin on vaikea veikata, mistä seuraava voitto tulisi. Blues hävisi torstaina selvästi Jokereille, mutta muuten työteliäs joukkue on hyvässä vireessä. Lisäksi vieraita puoltaa motivaatioetu. Blues kamppailee kynsin ja hampain puolivälieräpaikasta. Vierasvoitto.

Tappara 1,36 - TPS 6,75

Pudotuspeleistä rannalle jäävä TPS jaksaa edelleen yrittää sisukkaasti. Perjantaina HIFK:sta tuli Kärppien ja JYPin jälkeen jo kolmas joukkue, joka ajaa samaan miinaan eikä suhtaudu Tepsiin tarpeeksi vakavasti. On vaikea uskoa tiukasti puolustavan Tapparan syyllistyvän samaan, mutta ei se ihan näin selvä suosikkikaan ole. Kotikertoimen pitäisi olla ainakin 1,50. TPS:n puolustaminen on parantunut selvästi, ja jos sama tahti jatkuu Tampereella, ottelu voi pysyä tiukkana. TPS:n voitto kahden maalin etumatkalta antaa pelikelpoisen kertoimen 2,06.

Ässät 3,95 - Kärpät 1,72

Ässät on menettänyt pudotuspelisaumansa, mutta kolme voittoa neljästä edellisestä ottelusta osoittavat, että porilaisilla on vielä pelihaluja. Kärpät on kuitenkin aivan eri tason nippu, vaikka oululaisetkin ovat hävinneet kahdesti peräkkäin. Tappiot ovat tulleet sarjan kärkijoukkueille, jollainen Ässät ei todellakaan ole. Kärpät korjaa potin, jos asenne on kunnossa - ja taannoisen TPS-tappion luulisi opettaneen.

Lyö vetoa jääkiekkoliigasta täällä!